Ultimul adversar din campionat, primul rival în Cupă

Ciprian Marinuţ

Jiul Petroşani va întâlni în turul trei al ediţiei 2012-2013 a Cupei României pe Naţional Sebiş, au stabilit, ieri, prin tragere la sorţi, oficialii F.R. Fotbal. Alb-negrii au jucat cu echipa arădeană în ultima etapă din sezonul trecut, în deplasare, astfel că Jiul începe, oficial, noul sezon, exact în faţa aceluiaşi adversar cu care l-a încheiat pe cel vechi.

Jiul tulbure, Naţional pe val
Duelul va avea loc miercurea viitoare, 15 august, de la ora 17.30, pe terenul echipei arădene, într-o singură manşă eliminatorie. Judecat prin prisma situaţiei din sezonul trecut, Jiul porneşte, teoretic, cu prima şansă, însă, raportat la pregătirile pentru noul campionat, favoriţi par a fi arădeni. Astfel, în meciurile directe din campionatul recent încheiat, Jiul s-a impus cu 1-0, la Petroşani, în etapa a 15-a, iar Naţional a câştigat cu 2-1, la Sebiş, în ultima rundă. Formaţia arădeană a încheiat precedentul sezon pe locul nouă, cu 40 de puncte, iar Jiul s-a clasat pe locul cinci, cu 49 de puncte. În contrapartidă, în perioada de pregătire, Naţional Sebiş a efectuat un cantonament în Ungaria şi are rezultate bune în amicale, în timp ce Jiul e tulbure şi s-a chinuit să-şi adune un lot cu care a bifat cu greu două-trei amicale cu echipe subţiri. În turul secund al Cupei României, Naţional Sebiş a dispus cu 3-0, pe teren, de Crişul Sântandrei (Liga a IV-a, Bihor), iar Jiul a trecut cu 3-0, la masa verde, de Mureşul Deva, care nu s-a prezentat la joc. Până la meciul cu Jiul, Naţional Sebiş joacă azi, de la ora 10.30, un amical cu UTA, iar sâmbătă, se va deplasa la Timişoara, pentru un joc test cu noua ACS Poli. „Vom vedea în aceste amicale şi în meciul din Cupa României cu Jiul, la ce mai avem de muncit, pentru a fi pregătiţi de noul sezon“, a declarat antrenorul Roland Nagy.

Cheltuielile se împart între echipe
În această fază a competiţiei, se vor disputa 24 de meciuri. Partidele se vor juca în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă. Cheltuielile de organizare a jocurilor se efectuează de cluburile gazdă, iar, după scăderea costurilor de organizare, suma rămasă din banii încasaţi pe bilete se va repartiza în mod egal ambelor echipe. Dacă din încasări nu va rezulta beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor de organizare.
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se va proceda la disputarea a două reprize de prelungiri a câte 15 minute şi, dacă scorul egal va persista, se trece la executarea loviturilor de departajare. Echipele din Liga a 3-a sunt obligate să folosească minimum trei jucători sub 21 de ani, pe toată durata partidei, dacă joacă împotriva unei echipe din aceeaşi categorie competiţională. Faza a IV-a a Cupei României, la care vor participa cele 24 de formaţii calificate din faza a III-a, este programată în 28/29 august 2012, ora 17.30.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare