Ultimatum! Energeticienii de la Mintia vor să oprească termocentrala

29 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Au trecut vremurile când erai norocos dacă lucrai la Termocentrala Mintia. Salarii mari, multe beneficii. Acum, însă, asistăm la moartea, încet, dar sigură, a acestui obiectiv economic cu care devenii se mândreau mai demult.
Ieri, salariaţii de la Termocentrala Mintia au protestat din nou, spontan. Motivul? Acelaşi de câteva luni. Oa­menii spun că nu şi-au primit bonurile de masă de mai multe luni, ajutorul pentru încălzire şi pentru transport.
Aproximativ 3.000 de lei trebuie să primească fiecare angajat de aici, această sumă este restantă. Salariaţii de la Termocentrala Mintia au dat un ultimatum con­ducerii, ameninţând că vor opri funcţionarea termo­cen­tralei dacă nu-şi primesc drepturile financiare solicitate până în 18 august. Salariaţii susţin că trăiesc în incer­titudine de mai mult timp, nu se ştie dacă vor fi preluaţi de Primăria Deva, de Consiliul Judeţean sau se închid.
„Va fi sistată activitatea Termocentralei Mintia şi se va solicita elaborarea unui program de închidere cu acor­darea de plăţi compensatorii în cuantum de 90.000 lei şi 24 de luni venit de completare”, se arată într-o so­licitare a sindicaliştilor de la Termocentrala Mintia.
Tot ieri, primarul Devei, Florin Oancea, parlamentarii liberali, dar şi administratorul public al municipiului, Adrian David, s-au întâlnit cu sindicaliştii de la Mintia, având în vedere situaţia gravă a termocentralei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Preşedinte nou la Filiala judeţeană a Partidului România Mare

Printr-un comunicat, Partidul România Mare face cu­noscut faptul că în interiorul acestei formaţiuni politice a avut loc un proces de...

Copilă de 14 ani, complice la tâlhărie

Maximilian Gânju Doi tineri, unul de 19 ani iar celălalt de 24 de ani, dar şi o copilă de numai...

Poliţiştii hunedoreni au primit maşini noi

Ieri, 29 iulie 2020, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a participat la pre­zentarea noilor achiziţii de echi­pament, ar­mament şi muniţie,...

Închide