Uleiul din nucă de cocos

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Ca nutriţionist, eu recomand folosirea în alimentaţie a uleiului din nucă de cocos, considerat de multe persoane care l-au studiat şi/sau folosit, un panaceu pentru sănătate.
Din păcate, mulţi oameni se îndoiesc de beneficiile acestui ulei şi nu înţeleg de ce se recomandă şi la gătit; este greu să înţeleagă, ţinând cont că majoritatea dintre noi nu putem ieşi din rutina din bucătărie… uleiul de floarea soarelui, ieftin şi… oricum (nu mai contează dacă e sănătos sau nu). În primul rând, uleiul din nucă de cocos conţine un acid gras – acidul lauric, care distruge agenţii patogeni cum ar fi virusurile, bacteriile şi fungii. Un lucru important de menţionat ar fi că acidul lauric mai este conţinut doar de laptele matern (ca sursă naturală) într-o asemenea concentraţie, explicând astfel scăderea infecţiilor la bebeluşii hrăniţi natural. Dacă e să ne întrebăm de ce acest ulei poate fi folosit la gătit în detrimentul celui de floarea-soarelui, atunci aflaţi că acesta are un punct de fierbere ridicat şi nu formează toxine în momentul încălzirii lui. Iar un atu în plus ar fi faptul că nu este super procesat ca uleiul de floarea soarelui din momentul extracţiei şi procesării lui, până ajunge pe rafturile magazinelor. De ce îl recomand? Este foarte indicat în dietele de slăbit, pentru că nu este stocat sub formă de grăsime şi poate stimula metabolismul, adică (atenţie) arde în mod natural mai multe calorii. Vă daţi seama ce beneficii pentru cei care au probleme cu greutatea? Apoi, să nu uităm că este foarte bun administrat extern; calmează arsurile, demachiant pentru ochi, calmează eczeme ale pielii, cremă hidratantă pentru faţă şi corp, balsam pentru păr etc.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.