Uite cine vorbeşte de funie! Şi taman în casa spânzuratului!

lepadatuDe vreo săptămână încoace, prin media locală au început să se facă niscaiva valuri pe tema şantajului din presă. S-au trezit câţiva din lefegiii care îşi fac veacul prin presa din judeţ să abordeze acest subiect, că tot este actual, cu atâtea acţiuni anticorupţie despre care aflăm zilnic din comunicatele DNA.
Sincer să fiu, nu le-am dat atenţie, mai ales după ce am constatat că printre cei care îşi dădeau cu părerea pe marginea acestui subiect se aflau chiar „dalmaţienii” din media locală.
Toate bune şi frumoase, dar iată că miercuri după-amiază, în timp ce mă aflam în redacţie, muncind la editarea ziarului care trebuia să apară a doua zi, mă trezesc sunat pe mobil. Deşi eram în acel moment concentrat pe un articol şi deşi am remarcat că este un număr necunoscut, răspund, totuşi. Mai bine îmi vedeam de treabă!
De ce? Fiindcă din difuzorul mobilului îmi plesneşte urechea o voce stridentă de paţachină, care fără să se prezinte, îmi declară că mă aflu în direct la nu ştiu ce emisiune a unei televiziuni locale. Şi până să apuc să mă dumiresc despre ce este vorba, mă ia cucoana la refec, dar nu înainte de a mă jigni într-un mod grosolan, făcând un joc de cuvinte – despre care ea o fi crezut că-i spiritual, dacă nu cumva chiar a vrut să mă jignească în direct – legat de numele meu. Dându-mi repede seama că am de-a face cu o fufă paraşutată cine ştie cum pe la televiziunea cu pricina, nu i-am trântit o înjurătură, aşa în direct, cum ar fi meritat şi cum, probabil, altă persoană mai iute la mânie ar fi făcut-o. Mie nu-mi stă în caracter, nu pot face aşa ceva, chiar dacă persoana respectivă ar merita-o din plin. Aşa că, i-am răspuns că nu mă interesează acel subiect şi nu vreau să-l comentez.
Fireşte, după acest episod, am deschis mintenaş televizorul, şi am butonat pe el până am dat de emisiunea cu pricina. Deşi, la vârsta şi la experienţa mea în presă, pot spune că nu mai sunt o persoană care să se mai mire de ceva, am rămas, totuşi, câteva clipe siderat, când am constatat cine era cucoana care realiza emisiunea cu pricina şi la ce post tv. Păi bine, oameni buni, dar ăştia vorbeau de funie în casa spânzuratului!  Păi era chiar postul tv al unui personaj de tristă amintire, care se află şi acum sub control judiciar, fiind cercetat de DNA alături de alţi ciraci într-un dosar de corupţie. Postul de televiziune care pe vremea când individul în cauză era mare şi tare în judeţ, a supt miliarde de lei din banii publici, pe bază de presiuni de genul „vezi că pune tata televiziunea şi ziarul pe tine”. Este drept, după ce individul în cauză a intrat în vizorul anticorupţiei, televiziunea respectivă a fost trecută în administrarea altei persoane. Dar toată lumea ştie că este aceeaşi Mărie, cu altă pălărie.
Asta-i una la mână. Dar să vedem cine-i madama care făcea pe moderatoarea în emisiunea cu pricina? La început, n-am recunoscut-o sub stratul gros de farduri care-i acoperea faţa. Dar uitându-mă mai atent, şi văzându-i mai apoi şi numele scris în josul ecranului, nu m-am mai mirat de nimic. Nu m-am mirat cum o persoană, angajată la o companie cu capital multinaţional, pe un post din care dirijează banii de publicitate ai companiei, cum vor muşchii ei, a ajuns moderatoare la televiziunea cu pricina. Întrebarea este dacă ştiu acţionarii străini, dar şi cei din România, câţi bani plăteşte lunar compania respectivă la televiziunea amintită, pentru ca doamna PR să facă pe vedeta pe sticlă?
Nu m-a  mirat nici faptul că ea a trecut de la nişte emisiuni, pe care le făcea cu ceva vreme în urmă la o televiziune concurentă, în care îşi băga nasul prin cratiţele şi oalele unor personaje sus puse sau cu dare de mână, la emisiuni cu asemenea teme. În fond, fiecare om poate avansa într-un domeniu sau altul. Altceva m-a contrariat. Cu doar câteva luni în urmă, cucoana despre care facem vorbire aici, mi s-a plâns personal – am şi martori! – cum patroana de atunci a televiziunii locale la care ea prestează acum, a venit în firmă şi a bătut cu pumnul în masă şi cu tocurile în podea să i se plătească nişte servicii publicitare pe care ziarul şi televiziunea acesteia nici măcar nu le prestase. Şi cum a ameninţat „fata lui tata” că-i schimbă pe toţi din funcţie, dacă nu-i virează urgent  zecile de milioane pe care le cerea. Şi unde o vedem acum proţăpită pe madama PR de la multinaţionala auriferă, moderând emisiuni despre şantajul în presă? Taman la televiziunea  despre a cărei proprietară spunea că le-a luat banii cu presiuni şi ameninţări! Uite, Doamne, cine vorbeşte de funie! Şi taman în casa spânzuratului!

3 comentarii la „Uite cine vorbeşte de funie! Şi taman în casa spânzuratului!

 • 31 iulie 2015 la 11:57
  Permalink

  „La început, n-am recunoscut-o sub stratul gros de farduri care-i acoperea faţa” Asa nea Mircea. Trateaz-o cu finete pe madama. Voraba aia, da-i taranului pamant si ia-i recolta.

 • 31 iulie 2015 la 18:54
  Permalink

  Mai e o zicala asemanatoare: F…-l pe taran ca cere pamant in Baragan.

 • 1 august 2015 la 14:29
  Permalink

  Mircea , la experienta ta de ziarist si viata aceste sint chestii minuscule si fara importanta. O ,,tata” niciodata nu poate fi o doamna!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.