UEFA a făcut modificări în cupele europene

22 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Comitetul Executiv al UEFA a operat modificări în Regulamentul întrecerilor de club, începând din acest sezon, 2019-2020.

Astfel, echipelor li se va permite să înscrie trei jucători noi pe lista A, cu condiţia ca ei să fi fost deja înregistraţi şi eligibili pentru club încă de la ultimul termen de înregistrare (3 februarie 2020 pentru UEFA Champions League şi UEFA Europa League; 18 martie 2020 pentru Liga Campionilor la feminin). Lista A va putea conţine în continuare doar 25 de jucători. Nu va fi posibil pentru cluburi să înregistreze jucători nou transferaţi.
Vor fi permise cinci înlocuiri în toate meciurile rămase în sezonul 2019-2020, în conformitate cu modificarea temporară a Legilor jocului, iar apoi numărul de înlocuitori va reveni la trei.
Programată iniţial să se joace la Porto, Supercupa Europei, ediţia 2020, se va desfăşura la „Puskás Arena” din Budapesta – în 24 septembrie, de la ora 22:00. Următoarele ediţii vor avea loc conform programării iniţiale: la Belfast (în 2021), Helsinki (în 2022) şi Kazan (în 2023).
Termenul limită pentru ca federaţiile naţionale să comunice echipele care vor lua parte în competiţiile europene este 3 august – pentru Champions League şi Europa League, respectiv 10 august – pentru Liga Campionilor la feminin.
Având în vedere aglomerarea sezonului competiţional, toate tururile preliminare din UEFA Champions League şi UEFA Europa League, 2020-2021, se vor disputa într-o singură manşă, cu o singură excepţie: partidele din play-off-ul Ligii Campionilor, care va rămâne în continuare în dublă manşă. Echipa gazdă a meciurilor ce se vor juca într-o singură manşă va fi stabilită prin tragere la sorţi.
UEFA Champions League 2020-2021 va începe cu o rundă preliminară, în zilele de 8 şi 11 august, într-o singură manşă, iar UEFA Europa League, sezonul 2020-2021, va debuta la 20 august, tot cu o etapă preliminară. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Turneul de tenis de la Zadar, anulat la o zi după debut

Finala turneului de tenis de la Zadar, din circuitul Adria Tour, organizat de numărul unu mondial, sârbul Novak Djokovic, a...

Automobilism. Pilotul Emil Nestor, primul la Cheile Grădiştei

Prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă la automobilism, care s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute pe...

Karateka din judeţ şi-au reluat activitatea

După ce săptămâna trecută au revenit la antrenamente gimnastele din loturile naţionale de senioare şi junioare, dar şi componentele de...

Închide