Biserica le-a ridicat orfanilor o casă familială

22 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Nouă orfani au de ieri o casă, un cămin ridicat la iniţiativa Episcopiei Devei şi a Hunedoarei, cu sprijinul unor sponsori. Casa de tip familial se află la Săuleşti, Simeria.
P.S. Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, prefectul Vasilică Potecă, primarul Simeriei, Emil Rîşteiu, şi alţi oficiali, au participat ieri la inaugurarea şi sfinţirea acestei case pentru orfani.
„De acum, aşezământul construit de Episcopia Devei şi Hunedoarei, cu implicarea unor firme hunedorene, devine «acasă» pentru nouă copii orfani sau proveniţi din familii cu probleme sociale şi financiare. Cu prilejul ceremonialului religios, reprezentanţii Bisericii i-au înştiinţat pe cei prezenţi că, de acum, Casa de tip familial de la Săuleşti este pusă sub ocrotirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.
Capacitatea casei este de 12 locuri. Aici, copiii au profesori, îngrijitori, totul ca să se simtă ca într-o familie. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
UEFA a făcut modificări în cupele europene

Comitetul Executiv al UEFA a operat modificări în Regulamentul întrecerilor de club, începând din acest sezon, 2019-2020.

Turneul de tenis de la Zadar, anulat la o zi după debut

Finala turneului de tenis de la Zadar, din circuitul Adria Tour, organizat de numărul unu mondial, sârbul Novak Djokovic, a...

Automobilism. Pilotul Emil Nestor, primul la Cheile Grădiştei

Prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă la automobilism, care s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute pe...

Închide