UEFA a decis data limită pentru cupele europene

22 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

UEFA a decis ca data limită pentru desemnarea echipelor participante în ediţia următoare a cupelor europene să fie 20 iulie 2020. Competiţiile europene sunt programate apoi să debuteze pe 28-30 iulie, cu partidele tur, iar manşa secundă să aibă loc în perioada 4-6 august, se precizează pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

De asemenea, în urma discuţiilor avute de administraţia UEFA cu federaţiile naţionale, s-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren pentru că meritul sportiv şi spiritul de competiţie sunt criteriile care trebuie să primeze. Aceste decizii urmează să fie supuse aprobării în şedinţa Comitetului Executiv UEFA.
Decizia a venit ca urmare a unei videoconferinţe cu preşedinţii tuturor celor 55 de federaţii membre ale UEFA, dar toate calculele pot fi însă modificate în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus.
UEFA a transmis şi o recomandare către forurile naţionale, ca toate competiţiile să se încheie pe teren. În România reprezentantele Play-off-ului Ligii 1 ar urma să debuteze pe data de 6 iunie şi s-ar termina la timp pentru a trimite lista echipelor calificate în cupele europene către UEFA. Conform scenariului lansat, finala competiţiei ar urma să se joace pe 29 iulie.
În cazul în care competiţiile interne nu pot fi încheiate pe teren şi vor fi suspendate definitiv din cauza pandemiei de coronavirus, este posibil ca UEFA să ţină cont de coeficientul UEFA la calificarea echipelor în ediţia viitoare a cupelor europene. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Taekwon-do. Antrenament on-line la Pantera Neagră Petroşani

Sportivii de la Clubul Sportiv Pantera Neagră din Petroşani sunt foarte cuminţi şi ordonaţi şi ascultă întocmai sfatul antrenorului lor,...

Câţi pacienţi cu noul virus sunt la spitalul din Deva

În ultimele 24 de ore, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva au fost internaţi 13 pacienţi confirmaţi cu COVID-19....

Meciurile din campionatul de handbal se vor relua din 31 mai

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal s-a reunit într-o videoconferinţă pentru a lua o decizie în privinţa sezonului...

Închide