UDMR va lupta în Parlamentul European pentru finanţarea dezvoltării şi modernizării regiunilor noastre

14 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Electorale

Photo: Bethlendi Tamás https://www.facebook.com/bitsphoto

Politica de coeziune trebuie să rămână instrumentul economic al dezvoltării şi modernizării, al solidarităţii dintre regiunile şi statele membre ale UE, a declarat europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler.

”UDMR dezaprobă orice fel de tendinţă de transformare a Politicii de coeziune a UE într-o simplă politică de asistare a regiunilor mai puţin dezvoltate. Politica de coeziune este cea mai importantă politică de investiţii a UE prin care se reduc disparităţile dintre regiuni şi dintre statele membre. După alegerile europene din 26 mai, în Parlamentul European va continua dezbaterea bugetului UE pentru următorii şapte ani. Unul dintre cele mai importante capitole bugetare pentru statele din Europa Centrală şi de Est, implicit şi pentru România, este legat de finanţarea Politicii de coeziune”, a precizat europarlamentarul hunedorean.
Winkler a afirmat că deputaţii europeni ai UDMR vor milita în Parlamentul European pentru păstrarea rolului proeminent al Politicii de coeziune şi pentru perioada 2021-2027, mai ales că viitorul acestei politici este ameninţat de scăderea generală a bugetului UE ca urmare a Brexit-ului.
”În Parlamentul European, deputaţii UDMR vor spune clar că regiunile europene au nevoi diferite şi de aceea trebuie să primească sprijin financiar european adecvat. Europarlamentarii UDMR vor munci astfel încât, şi după 2021, Politica de coeziune să asigure finanţări consistente pentru dezvoltarea şi modernizarea regiunilor noastre”, a subliniat Iuliu Winkler.
Comandat de UDMR
CUI mandatar financiar 43190005

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pesta porcină se bagă şi în politică

Deputatul PNL Lucian Heiuş susţine că în Hunedoara nu se pot organiza târguri de animale, deşi în alte judeţe s-a...

Deputatul liberal Lucian Heiuş pune o întrebare simplă. „Euroscepticii să ne spună cum ar fi arătat România fără 50 de miliarde de euro?”

Ieri, deputatul Lucian Heiuş (foto dreapta) şi senatorul Carmen Hărău (foto stânga) au prezentat, într-o conferinţă de presă, programul partidului...

Bulina neagră, 15.05.2019

Aurel Ciurar, tânăr din judeţ Pentru că, fiind trimis în judecată, împreună cu alţi complici, în stare de arest preventiv,...

Închide