UDMR se opune şi din Parlamentul European birocraţiei excesive

12 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Iuliu WINKLER in the EP in Strasboourg

Reducerea birocraţiei şi continuarea procesului de descentralizare sunt două dintre cele mai importante obiective ale UDMR incluse şi în programul pentru alegerile europene care se desfăşoară în 26 mai, a anunţat europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler (foto).
„Birocraţia şi centralizarea excesivă sunt două dintre cele mai importante cauze care blochează dezvoltarea şi modernizarea din cel mai mic sat până în cele mai mari oraşe. Birocraţia impusă de la Bucureşti este sufocantă pentru autorităţile locale, pentru fermieri, pentru antreprenori, dar şi pentru marile companii, şi a dus la slaba performanţă a ţării noastre în accesarea finanţărilor europene.
UDMR doreşte o bună guvernare, iar o bună guvernare implică descentralizare şi mai puţină birocraţie.
UDMR este hotărâtă să exercite o dublă presiune atât din Parlamentul European, cât şi dinspre comunităţile locale pentru reducerea birocraţiei şi pentru continuarea descentralizării“, a afirmat deputatul european.
Iuliu Winkler a mai declarat că deputaţii UDMR din Parlamentul European sprijină impunerea, în bugetul UE pentru următorii şapte ani, a unor prevederi care să împiedice statele membre, inclusiv România, să introducă noi cerinţe la accesarea finanţărilor europene faţă de cele solicitate de Bruxelles.

Comandat de UDMR, CUI mandatar financiar 43190005

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fântâna arteziană de la Hunedoara a pornit

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, a inaugurat, joi, de Ziua Europei, una dintre cele mai mari investiţii din judeţul Hunedoara, „Pietonala“....

Accident provocat de un şofer băut

Un şofer de 53 de ani, care conducea un autoturism pe DN76, pe raza comunei Şoimuş, din direcţia Deva-Brad, a...

Victor Ponta anunţă un val de migrări către Pro România după alegerile europarlamentare

Figuri vechi din politica locală, vineri, la Simeria, la conferinţa de presă organizată de Pro România, cu ocazia vizitei liderului...

Închide