www.mesagerulhunedorean.ro

UDMR nu voteazã „Guvernul Croitoru”

05 kelemen

Nicolle Ebner

Kelemen Hunor (foto), candidatul UDMR la preşedinţie, şi-a început turneul electoral în judeţul Hunedoara. Într-o conferinţă de presă susţinută la Deva, Hunor a declarat că această campanie, pornită de fapt, acum nouă luni, ar fi trebuit să înceapă cu prezentarea unor scuze întregii societăţi româneşti, de către Traian Băsescu şi Mircea Geoană, pentru faptul că parteneriatul lor a fost un eşec pentru România.

„Băsescu şi Geoană să-şi ceară scuze faţă de români”
„Aveam o aşteptare naivă la debutul acestei campanii, care ar fi trebuit să înceapă cu scuzele domnilor Băsescu şi Geoană. Ei ar fi trebuit să vină în faţa cetăţenilor, în faţa populaţiei, împreună, şi să-şi ceară scuze pentru aceste nouă luni de după formarea Ccoaliţiei PDL-PSD” , a declarat Kelemen Hunor, menţionând că măsurile coaliţiei de guvernare au dus la adâncirea efectelor crizei. „Sper ca şi ceilalţi candidaţi să vorbească mai mult despre problemele reale ale României, fiindcă oamenii s-au săturat de dezbaterile politice sterile”, a mai spus Hunor. Acesta a declarat că nu poate accepta faptul că actualul preşedinte al României nu şi-a propus să scoată ţara din criză, declarând, în public, că societatea oricum nu poate să iasă singură din acest impas. „Cel care spune aşa ceva nu are încredere în societate”, a concluzionat candidatul UDMR.

“Este riscul lui să vină în Parlament”
Despre Guvernul Croitoru, Kelemen Hunor spune că este jumătate cămilă-jumătate jaguar şi confirmă faptul că UDMR nu va vota acest guvern.
„Este riscul domnului Croitoru să vină în Parlament cu lista miniştrilor desemnaţi de el. Decizia UDMR este să-l susţină pe Klaus Iohannis şi nu ne dezicem de ceea ce am stabilit. Nu avem nimic nici cu Traian Băsescu, nici cu domnul Croitoru, dar… aşa este în politică. Iohannis este o propunere excepţională care poate duce la schimbarea mentalităţii societăţii româneşti şi prin urmare, vom vota împotriva Guvernului Croitoru”, a mai declarat candidatul UDMR.

Referendumul, temă electorală şi atât
Legat de referendumul propus de Traian Băsescu pentru un Parlament unicameral, Hunor declară că: „este o temă de dezbatere foarte bună pentru campania electorală, dar nu va rezolva nimic. Imediat după referendum, nu va dispărea nici o Cameră, iar românii nu vor trăi mai bine, deoarece, până când nu modificăm Constituţia, nu se poate dizolva nici o Cameră”.

One thought on “UDMR nu voteazã „Guvernul Croitoru”

 • 26 octombrie 2009 la 14:48
  Permalink

  stimata doamna ebner!

  este a nu stiu cata oara cand citind vreun articol de presa remarc faptul ca ziaristii din romania nu stiu face distinctie intre numele si prenumele concetatenilor nostri maghiari.
  tin sa mentionez ca numele de familie al d-lui candidat la functia suprema in stat din partea udmr este KELEMEN si prenumele sau este HUNOR. regulile limbii maghiare dicteaza scrierea numelui si dupa aceea a prenumelui unei persoane.
  este deranjant si faptul ca numele lui Marko Bela, la unele televiziuni il regasesti sub forma M. Bela
  o alta remarca ar fi ca JOHANNIS se scrie cu J si nu cu I ( vorbitorii de germana stiu asta)
  critica mea sper sa fie constructiva si sa nu deranjeze pe nimeni.
  multumesc!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.