Orgoliu bisericesc sau lipsă de diplomaţie?

02 consiliul judetean (34)

Nicolle Ebner

Vicarul Arhiepiscopiei Aradului, preotul Iacob Bupte, a refuzat să-i ducă ÎPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Hunedoara”, conferit de Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH), pe motiv că „nu este poştaş”.

Aprecierea hunedorenilor pentru Timotei Seviciu
La şedinţa de vineri, CJH a votat, în unanimitate, acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al judeţului Hunedoara” arhiepiscopului Arhiepiscopiei Ortodoxe a Aradului, ÎPS Timotei Seviciu. ”Este primul titlu de acest gen pe care CJH îl acordă, după o pauză de cinci ani. Acest titlu este un semn de înaltă preţuire şi recunoştinţă pentru activitatea misionară şi pentru interesul deosebit pe care Înalt Preasfinţia Sa le-a avut faţă de judeţul Hunedoara, timp de 25 de ani. Dacă este cineva care merită cu adevărat recunoştinţă, atunci, acesta este Timotei Seviciu”, a declarat, preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ, în expunerea de motive. Aprecierea hunedorenilor faţă de activitatea lui Timotei Seviciu a fost completată şi cu o icoană, cu ramă aurită, semnată de celebrul artist român, Ştefan Popa (Popa’s). Cu toate că data ceremoniei a fost stabilită în urma discuţiilor avute cu ÎPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul a constatat în ultima clipă că are alt program şi nu poate participa la şedinţa de vineri, 23 octombrie, delegându-l pe vicarul Iacob Bupte să-l reprezinte.

„Nu vreau să fiu eu poştaşul…”
Participanţii au încremenit când, după cuvintele elogioase la adresa arhiepiscopului şi a mărinimiei credincioşilor din judeţ, vicarul i-a spus preşedintelui Mircea Ioan Moloţ că: „nu vreau să fiu eu poştaşul. Nu că m-aş înjosi, dar e prea mare pălăria pentru mine”. Într-un final, vicarul a concluzionat că Dumnezeu i-a dăruit destulă înţelepciune preşedintelui CJ Hunedoara, încât să găsească momentul potrivit pentru a-i înmâna personal  simbolurile aprecierii enoriaşilor hunedoreni. În urma acestei situaţii, preşedintele CJH a lăsat să se înţeleagă că diploma rămâne în custodia instituţiei judeţene, până când agenda înaltei feţe bisericeşti îi va permite să se deplaseze la Deva, pentru a intra oficial, în posesia ei.

2 comentarii la „Orgoliu bisericesc sau lipsă de diplomaţie?

  • 2 octombrie 2012 la 19:57
    Legătură permanentă

    O buna dovada de modestie. Un adevarat exemplu pentru enoriasi.

  • 2 octombrie 2012 la 19:59
    Legătură permanentă

    Nu inteleg totusi un lucru. Ce legatura are articolul de mai sus cu categoria Afaceri ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.