Politica si administratie

UDMR are reţeta ieşirii din crizã

  05 Iuliu Winkler  3688

Nicolle Ebner

Parlamentarul european Iuliu Winkler (foto), preşedintele filialei judeţene UDMR Hunedoara, atrage atenţia asupra faptului că, în 2010, va apărea o criză a locurilor de muncă (a treia etapă a crizei mondiale), ceea ce ar putea genera mişcări sociale. Însă, tot Winkler afirmă că România ar putea ieşi din criza economică, în a doua parte a anului 2010, dar pentru asta este nevoie de o muncă asiduă şi voinţă politică.

”Cred că trebuie să ne trezim cu toţii”
Liderul UDMR este de părere că partidele politice trebuie „să iasă din logica electorală din ultimii doi ani“, să înţeleagă faptul că s-a încheiat campania şi că este nevoie de adoptarea unor măsuri, prin care să se iasă din situaţia de criză. Winkler a atras atenţia că, în 2010, va apărea o criză a locurilor de muncă, ceea ce ar putea genera mişcări sociale. În viziunea sa, dezvoltarea şi sprijinirea sectorului IMM reprezintă soluţia pentru reducerea şomajului. „În România, există aproximativ 450.000 de IMM-uri, iar necesarul de locuri de muncă se cifrează la 600.000. Dacă anul viitor, fiecare IMM va crea câte un loc de muncă, situaţia se poate îmbunătăţi şi vom avea o rată a şomajului acceptabilă, de patru la sută, care să creeze un segment sănătos de concurenţialitate”, a conchis Iuliu Winkler.

„Oameni potriviţi”
Winkler s-a arătat optimist în privinţa şanselor pe care le are actualul Guvern Boc să treacă de votul Parlamentului. „Cred că este un guvern format din oameni potriviţi pentru a lucra în condiţii de criză. Sunt politicieni capabili, cu alură politică, dar şi cu pregătire profesională potrivită situaţiei foarte grele în care se află România”, a afirmat Iuliu Winkler.
Potrivit parlamentarului european, în următoarea perioadă, ţara are nevoie de o guvernare de dreapta, pentru ieşirea din criză. „Trebuie să fim corecţi şi sinceri şi să spunem electoratului faptul că în 2010 va fi mai greu, după care ne va fi bine. E nevoie de o guvernare hotărâtă, dinamică şi profesionistă, pentru a putea asista la reluarea creşterii economice, în a doua parte a anului 2010”, a mai afirmat europarlamentarul Iuliu Winkler.

One thought on “UDMR are reţeta ieşirii din crizã

  • ”Cred că trebuie să ne trezim cu toţii”
    Liderul UDMR este de părere că partidele politice trebuie „să iasă din logica electorală din ultimii doi ani“.
    Exact domnule Winkler,trebuie sa iesim din logica electorala si sa intram in logica lui Traian Basescu pe care ati imbratisat-o surprinzator de repede.Vi se pare normal ceea ce se intampla? Dar daca vom avea Parlament unicameral si vot uninominal cum vrea tatucul dvs. UDMR va face pa si pu de prin afara parlamentului.Atentie dle Winkler ca deja ati ajuns de mirul lumii nimeni nu mai are incredere in partidul dvs. decat cel mult ca tovaras vremelnic de drum.Inconsecventa zicea seful de partid Marko Bela dar nu e inconsecventa,e doar ciolan cu oric pret si cu oricine.Cu stima pt ceea ce ati fost odata…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura