Turul României se pregătește de start

Ediţia cu numărul 54 a tradiționalei com­petiții cicliste Turul României porneşte la drum, la finalul acestei luni. Anul acesta se ali­niază la startul întrecerilor 16 echipe din 10 ţări: Italia, SUA, Germania, Polonia, Ka­zakh­stan, Cehia, Serbia, Kuwait, Slo­vacia şi Ro­mânia, printre care se numără o echipă pro­continentală, 12 continentale şi 3 naţionale.

La standarde internaționale
Evenimentul va debuta pe data de 30 august, la Timişoara, cu prezentarea echi­pe­lor, şi se termină în data de 5 septembrie, la Bucureşti.Traseul din acest an numără peste 800 de kilometri şi trece prin oraşe pre­cum Lugoj, Hunedoara, Deva, Orăştie, Sebeş, Sibiu, Agnita, Făgăraş, Râşnov, Braşov, Ploieşti.
Organizatorul competiţiei, Federaţia Română de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, anunță că vor să ofere iubitorilor ciclismului un eveniment la standardele Uniunii Cicliste Internaţionale şi aşteaptă pe traseul Turului, în punctele de start şi de finiş, cât mai mulţi suporteri care să-i încurajeze pe ciclişti.
De asemenea, cicliştii amatori sunt aş­tep­taţi şi la cursele adiacente dedicate aces­tora, adică trei curse de copii organizate la Timişoara, Deva şi Bucureşti dar și renumita competiţie King of the Mountain, care va avea loc la Păltiniş.
„Turul României e o competiţie emble­ma­tică pentru ciclismul românesc. Nu e numai o rampă de lansare către lumea bună a ciclismului mondial, dar şi un obiectiv pe care ar trebui să-l aibă fiecare ciclist român. În fiecare dintre anii în care nu s-a organizat Turul României, lumea ciclistă a fost mai săracă. Vom face toate eforturile pentru ca Turul României să conteze din ce în ce mai mult. Atât în România, cât şi – de ce nu? – în toată Europa“, a spus Alex Ciocan, pre­şe­dintele Federaţiei Române de Ciclism.
Ediţia din acest an include o etapă de con­tra­timp individual, patru etape de fond şi o etapă tip circuit, acestea desfăşurându-se după următorul program:Etapa Prolog -31 august -Contratimp individual, 4 km la Timișoara.
Etapa 1, 1 Septembrie-Fond, pe traseul Ti­mişoara – Deva,cu trecere prin localitățile Ti­mişoara – Albina – Racoviţa – Lugoj – Jena – Iaz – Valea Bistrei – Bucova – Sarmi­ze­ge­tusa – Haţeg – Hunedoara – Cristur – Deva sosire ora 17 cu Festivitate de premiere.
Etapa 2, 2 Septembrie-Fond,pe traseul Deva – Păltiniş, 155km. Start Festiv: Deva la ora 12:00 și sosire la Păltiniș la ora 16:30 cu trecere prin localitățile Orăştie – Sebeş – Că­pâlna – Dobra – Jina – Apoldu de Jos – Săliște – Orlat – Gura Râului – Păltiniş –Ceremonia de premiere:16:50 – Arena Platos.
Etapa 3, 3 Septembrie-Fond, Sibiu – Poiana Braşov,
Etapa 4, 4 Septembrie-Fond, Braşov- Bucureşti,
Etapa 5, 5 Septembrie-Fond (Circuit), Bucureşti, 116 km.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.