Turneul naţional Orgile României ajunge la Deva

Ajuns la ediţia a III-a, turneul cu recitaluri extraordinare susţinute de tânărul organist Eduard Antal ajunge şi la Deva. Eveni­mentul extraordinar derulat în catedrale şi biserici catolice şi evanghelice va avea loc pe data de 1 iulie, la Biserica Reformată din Deva, de la ora 19.
„Turneul naţional Orgile României, ajuns la a treia sa ediţie, continuă incursiunea în istoria acestui fabulous instrument pe teritoriul României, invitând la descoperiri şi redescoperiri ale unui tezaur cultural ascuns, prin recitaluri”, se arată într-un comunicat al organizatorilor. În bisericile din România există peste 1.000 de orgi. Acestea reprezintă un tezaur de tradiţie culturală pe cât de bogat, pe atât de neştiut de public. Repertoriul ales de Eduard Antal propune o panoramare plină de culoare a modului în care s-a scris pentru “Regina Instrumentelor” în secole de istorie a muzicii, cuprinzând lucrări adaptate sau scrise în original pentru orgă din repertoriul universal şi românesc din creaţia lui Nicolas de Grigny, Johann Sebastian Bach, George Enescu, Dinu Lipatti, Louis Vierne, Gabriel Faure sau Alfred Hollins. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
HUNEDORENII, ABANDONAŢI DE GUVERNUL LIBERAL

Nu era suficient că au decis să vândă Termocentrala Mintia pentru interese private sau că vor să concedieze sute de

Avem Campionat Naţional de Aquatlon!

CSM ”VSK Csikszereda” a anunţat că va organiza Campionatul Naţional de Aquatlon. Competiţia este deschisă pentru toţi cei interesaţi să

Meciul România-China la baschet, în deschiderea turneului olimpic

Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a anunţat programul meciurilor turneelor de baschet 3x3, masculin şi feminin, din cadrul Jocurilor Olimpice.

Închide