Turneul Naţional „Clasic la puterea a treia” ajunge la Deva

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Mun­tean” vă invită, duminică, 11 octombrie 2020, la ora 19:00, în sala mare a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, la concertul ”Clasic la puterea a treia”, susţinut de Marin Cazacu & Violoncellissimo.
Evenimentul propune publicului o incursiune sonoră, de 75 de minute, în lumea violoncelului, prin intermediul unui reper­toriu divers şi spectaculos – de la clasic la contemporan. Din program fac parte creaţii celebre semnate de Johann Schrammel, Georg Friedrich Händel, Tomaso Albinoni, Rimski Korsakov, Wilhelm Kaiser Lindemann şi mulţi alţii.
Marin Cazacu este solist concertist al Filarmonicii ”George Enescu” şi profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, iar Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale din România. Format la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, din actuali şi foşti studenţi ai săi, ansamblul a uimit publicul, în 2008, cu un concert ”demn de Cartea Recordurilor”, aducând 60 de violoncelişti pe scena Ateneului Român.
Concertul de la Deva face parte dintr-un turneu naţional pe care muzicienii îl susţin în mai multe oraşe din ţară.
Intrarea la eveniment se face pe bază de invitaţie. Invitaţiile pot fi ridicate de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00. Concertul ”Clasic la pu­terea a treia” se desfăşoară cu respectarea măsurilor insti­tuite la nivel naţional, pe perioada stării de alertă, pentru pre­ve­nirea răspândirii COVID-19. (Biroul de presă al Primăriei Deva)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.