Turneul Naţional „Clasic la puterea a treia” ajunge la Deva

4 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Mun­tean” vă invită, duminică, 11 octombrie 2020, la ora 19:00, în sala mare a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, la concertul ”Clasic la puterea a treia”, susţinut de Marin Cazacu & Violoncellissimo.
Evenimentul propune publicului o incursiune sonoră, de 75 de minute, în lumea violoncelului, prin intermediul unui reper­toriu divers şi spectaculos – de la clasic la contemporan. Din program fac parte creaţii celebre semnate de Johann Schrammel, Georg Friedrich Händel, Tomaso Albinoni, Rimski Korsakov, Wilhelm Kaiser Lindemann şi mulţi alţii.
Marin Cazacu este solist concertist al Filarmonicii ”George Enescu” şi profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, iar Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale din România. Format la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, din actuali şi foşti studenţi ai săi, ansamblul a uimit publicul, în 2008, cu un concert ”demn de Cartea Recordurilor”, aducând 60 de violoncelişti pe scena Ateneului Român.
Concertul de la Deva face parte dintr-un turneu naţional pe care muzicienii îl susţin în mai multe oraşe din ţară.
Intrarea la eveniment se face pe bază de invitaţie. Invitaţiile pot fi ridicate de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00. Concertul ”Clasic la pu­terea a treia” se desfăşoară cu respectarea măsurilor insti­tuite la nivel naţional, pe perioada stării de alertă, pentru pre­ve­nirea răspândirii COVID-19. (Biroul de presă al Primăriei Deva)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Eveniment editorial. O nouă carte semnată Miron Ţic

Mircea Lepădatu Am primit la redacţie o nouă carte semnată de poetul scrii­torul şi, în acelaşi timp, jurnalistul Miron Ţic....

Naţionala de rugby se reuneşte pentru meciurile internaţionale

Echipa naţionala de rugby a României se reuneşte, luni 12 octombrie, pentru a pregăti ultimul meci din ediţia 2020 a...

Simona Halepa fost eliminată de la Roland Garros!

Surpriză de proporţii la turneul de tenis de câmp de la Paris, unde românca Simona Halep (favorita numărul 1) a...

Închide