Turneul Internaţional Stradivarius 2020 debutează la Deva

Cea de-a XIII-a ediţie a Turneului In­ter­naţional Stradivarius, numit „PIAZZOLLA 99”, continuă în acest an cu o serie de 12 concerte în România, în perioada 3-20 septembrie 2020, în aer liber.
Concertele sunt susţinute de violonistul Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius Elder Voicu şi artistul argentinian de bandoneon, Omar Massa. Turneul Inter­naţional Stradivarius 2020 se lansează astăzi, 3 septembrie, la Deva, în cola­borare cu Teatrul de Artă, într-un concert în aer liber, în Cetatea Devei, începând cu ora 19:00.
„Turneul Stradivarius, în care pornim cu maximă prudenţă, dar şi cu multă îndrăzneală în acelaşi timp, vine să reamintească publicului despre fru­museţea uitată a vieţii noastre. Deşi concertele nu se vor auzi în Catedrale, aşa cum plănuisem, se desfăşoară în aer liber, sunt sigur că în inimile fiecăruia dintre noi, bandoneonul lui Omar Massa şi vioara Stradivarius Elder-Voicu vor reverbera nu doar câteva secunde, ci multă vreme după încheierea concertului. Cred că o dată în plus, puterea muzicii este pusă la încercare. Va reuşi ea să înalţe sufletele oamenilor, să ne facă mai buni, mai grijulii, mai recu­nos­cători? (…) Turneul Stradivarius „PIAZZOLLA 99″ îl dedicăm tuturor celor care sunt acolo, în prima linie, în lupta cu acest virus perfid, Covid-19, de la cadrele medicale, curieri, şoferi de taxi, ambulanţă, artişti şi, nu în cele din urmă, fiecăruia dintre noi, care, ştiut sau neştiut, putem ajunge în linia întâi. Gândurile noastre bune şi muzica se îndreaptă, în egală măsură, către toţi cei care au trecut prin această boală sau care au trăit această experienţă lângă persoane dragi. Muzica ne poate reda speranţa! Muzica înseamnă conexiune în ciuda distanţării şi merge mai departe, cu fiecare dintre noi”, a declarat violonistul Alexandru Tomescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.