Turneul de la Wimbledon renunţă la tradiţii

Turneul de tenis de la Wimbledon a re­nunţat la una din tradiţiile sale şi, începând cu 2022 va programa partide şi în prima zi de duminică, cea dinaintea optimilor de finală, care până acum era liberă, transmit organizatorii turneului.
Wimbledon este singurul turneu de Grand Slam care respectă prima zi de du­minică, cea dinaintea optimilor de finală, fază care se desfăşura integral în ziua de luni. Din 2022, partidele din optimi se vor juca pe durata a două zile.
Până în 1981, nu se juca duminica la Wim­bledon, finala feminină fiind pro­gra­mată vinerea, urmată de cea masculină, sâmbăta.
Ian Hewitt, preşedintele All England Club, organizatorul Grand Slam-ului pe iarbă, a justificat decizia prin faptul că programarea tuturor meciurilor din optimi într-o singură zi ridică probleme importante, chiar dacă fanii apreciau acest sistem.
Turneul de la Wimbledon, care în 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, este prevăzut în acest an între 28 iunie şi 11 iulie, iar organizatorii speră ca spectatorii să aibă acces în proporţie de 25 la sută din capacitatea arenelor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mişcări în organizarea Campionatului European de Fotbal

UEFA va autoriza echipele naţionale să aibă loturi de 26 de jucători la EURO 2020, în locul obişnuitei liste cu

Medalii pentru sportivii din Deva şi Hunedoara la Naţionalele de kaiac-canoe

În organizarea Federaţiei Române de Kaiac-canoe, recent, s-au desfăşurat la Bascov primele competiţii pe apă din acest sezon , ocazie

Test important pentru rugbyştii români

Naţionala de rugby a României va întâlni reprezentativa Scoţiei, în luna iulie, la Bucureşti, într-un meci test. Meciul va avea

Închide