Sport

Turneul Campioanelor se mută în Mexic

Cele mai bune 8 jucătoare ale lumii care vor fi prezente la Turneul Campioanelor, vor afla că acest turneu a fost mutat de către or­ganizatori la Guadalajara (Mexic) în loc de Shenzhen (China) şi va începe pe 8 no­iem­brie, a anunţat într-un comunicat WTA Tour.
Încă din luna iulie, organizatorii circuitelor profesioniste de tenis feminin (WTA) şi mas­culin (ATP) au anunţat anularea unor turnee în China şi Japonia, prevăzute către sfârşitul anului, din cauza Covid-19 şi a restricţiilor de călătorie în cele două ţări. În comunicate se­pa­rate transmise atunci, WTA şi ATP au precizat că Openul Chinei de la Beijing şi Openul Ja­poniei de la Tokyo au fost anulate.
„Suntem încântaţi să anunţăm că Turneul Cam­pioanelor va avea loc în acest an în fru­mosul şi vibrantul oraş Guadalajara. Mulţumim companiei Gemdale Corporation din Shen­zhen pentru colaborare şi abia aşteptăm să re­venim în oraşul chinez din 2022”, a spus Steve Simon, directorul general al WTA.
Shenzhen ar urma să găzduiască WTA Finals până în anul 2030. Anul trecut turneul nu s-a disputat din cauza pandemiei de co­ro­na­virus iar în 2019 Turneul Campioanelor a fost câştigat de australianca Ashleigh Barty, în prezent liderul WTA, după o finală cu Elina Svitolina (Ucraina).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.