Turneul Australian Open se va desfăşura conform programului

4 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Deşi toate meciurile de tenis prevăzute pentru joi, la Melbourne, în turneele de pre­gătire pentru Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va debuta luni, au fost anulate din cauza depistării unui caz de infectare cu coronavirus la un angajat al hotelului în care câteva sute de jucători şi membri ai staff-urilor tehnice acreditate efec­tuau carantina obligatorie înainte de competiţie, organizatorii Australian Open au comunicat că turneul se va desfăşura con­form programului, a asigurat directorul com­petiţiei, Craig Tiley.
„Suntem absolut încrezători în faptul că Openul Australiei va avea loc. Ne aşteptăm ca toţi jucătorii să fie testaţi negativ. Pro­ba­bilitatea ca unul dintre ei să fie pozitiv este foarte scăzută”, a declarat Tiley, adăugând: “Vom începe luni”.
Dacă rezultatele vor fi negative, jucătorii vor fi liberi să participe la cele şase turnee premergătoare Australian Open, care le oferă ocazia să-şi reintre în formă după cele 14 zile de carantină.
„Acest lucru ne oferă trei zile la dispoziţie pentru ca evenimentele iniţiale să fie finalizate”, a mai spus Tiley, conducătorul Fe­deraţiei australiene de tenis, care a pre­cizat că tragerea la sorţi pentru Australian Open a fost amânată cu o zi şi va avea loc astăzi.
Autorităţile sanitare din statul Victoria au declarat că testarea jucătorilor şi a staff-urilor acestora a fost făcută din precauţie, considerându-se că riscul de infectare pentru ceilalţi oaspeţi ai hotelului – jucători de tenis şi personalul lor însoţitor – este re­lativ scăzut.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FUTSAL. Echipa naţională a României doar egal la Skopje

Naţionala României de fotbal în sală a terminat la egalitate cu Macedonia de Nord, 2-2 (1-1), miercuri seara, la Skopje,...

ATLETISM. Finala Campionatului Naţional de sală pentru seniori

Începând de astăzi sunt programate la Complexul Sportiv Lia Manoliu din Capitală, întrecerile etapei finale a Campionatului Naţional indoor de...

Manual destinat participanţilor la Olimpiada de la Tokyo

Ca o măsură de luptă împotriva pan-de­miei de coronavirus, staff-urile sportivilor prezenţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor trebui...

Închide