Turiştii au revenit la Castelul Corvinilor în număr mare

1 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Efectele pandemiei Covid 19 încep să se estompeze, cel puţin în ce priveşte numărul celor care vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara. În luna ianuarie a acestui an, 5.385 de turişti au trecut pragul Castelului Corvinilor, cu 1.036 mai mulţi decât în ianuarie 2019.
Într-un „clasament al primelor 31 de zile din an”, ianuarie 2021 este a doua cea mai bună lună, ca număr de vizitatori, după ia­nuarie 2020 – când s-a înregistrat un record pentru un început de an: 7.363 de turişti.
Primarul mu­ni­ci­piu­lui Hu­ne­doara, Dan Bobouţanu (me­da­lion), spune că si­tua­ţia de la Cas­telul Corvinilor este un rezultat firesc al efoturilor de­puse în ultimii ani atât de ad­mi­nis­tra­ţia o­biectivului is­toric cât şi de Primărie.
„Mă bucură faptul că avem, în ianuarie 2021, cu peste 1.000 de turişti mai mulţi decât în ianuarie 2019. În condiţiile în care, peste tot în lume, turismul este grav afectat de pan­demia Covid-19, aş putea spune că bilanţul Castelului Corvinilor de pe ianuarie, anul acesta, este chiar mai bun decât cel din ia­nuarie anul trecut. Mai mult, diferenţa de în­casări între ianuarie 2020 şi ianuarie 2021, este foarte mică: au fost 186.991 de lei încasaţi în primele 31 de zile ale anului trecut, respectiv 180.633 de lei în perioada simi­lară a acestui an. Se dovedeşte astfel că s-a luat decizia corectă, anul trecut, când enti­tăţile muzeale de la Castel au fost reunificate, astfel încât, în preţul de vizitare a Castelului să fie incluse şi „Casa Breslelor” şi expoziţia permanentă de arheologie din clădirea administrativă situată în curtea exterioară. Ne concentrăm în continuare pe buna derulare a lucrărilor de restaurare a Castelului, în cadrul proiectului cu finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro, dar şi pe demersuri susţinute de promovare a obiectivului istoric, cultural şi turistic”, a declarat primarul primarul municipiului Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Expoziţie cu fotografie abstractă

Sâmbătă, 6 februarie, la ora17.00, la Em Art Gallery Deva, situată pe Bulevardul 1 De­cembrie 1918, nr. 27, va avea...

Verificări la şcoli şi la spitalul din Petroşani

Cea mai mare unitate medicală din Valea Jiului este inspectată în a­ceste zile, dar şi unităţile de în­văţământ din Petroşani....

Mărtineşti: acte de proprietate şi cadastrare gratuită pentru cetăţeni

Magdalena Şerban Deşi nu sunt foarte mulţi beneficiari în comuna Mărtineşti, oportunităţile pe care le implică Legea Fondului Funciar sunt...

Închide