Turiştii au lăsat în Deva aproape 160 de mii de lei

5 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Cetatea Devei şi Complexul Aqualand au avut încasări substanţiale în minivacanţa prilejuită de Ziua Internaţională a Muncii şi sărbătorile pascale. La bugetul municipalităţii Deva au intrat circa 160.000 de lei numai din biletele de acces la cele două obiective.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Deva, în capitala judeţului au fost înregistraţi 6.500 de turişti din ţară şi străinătate. ”Ziua de vârf a minivacanţei a fost cea de luni, 29 aprilie, când Cetatea Devei a fost vizitată de 1.227 de turişti, ceea ce reprezintă aproape 20 la sută din totalul perioadei menţionate. În total, monumentul istoric, vechi de opt secole, a fost vizitat de 6.449 de persoane“, a declarat Mona Voinescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva.
Sfârşitul săptămânii rămâne, în continuare, intervalul în care edificiul atrage cei mai mulţi vizitatori. Astfel, în luna aprilie, 6.200 de turişti au urcat în cetate în zilele de sâmbătă şi duminică, ceea ce reprezintă 31 la sută din totalul vizitatorilor. Complexul Aqualand a înregistrat circa 2.800 de persoane în minivacanţă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-a deschis sezonul estival în Staţiunea Geoagiu-Băi

După lungi emoţii ce au ţinut de reabilitarea drumului judeţean DJ 705, care în urma iernii s-a ales cu cratere...

O monografie mult aşteptată

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi în parteneriat cu Primăria comunei Lelese, a organizat în...

„Swim”, documentarul cu Avram Iancu, a avut premiera în SUA

Pelicula „Swim” a făcut anul trecut turul României, iar acum a avut şi premiera în afara ţării. Filmul a rulat...

Închide