Turistă germană salvată în Munţii Retezat

03 salvamontAlice Brandisz

Ieri, o echipă formată din şapte salvamontişti ai Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara şi doi jandarmi montani a salvat o turistă germană căreia i s-a făcut rău în timp ce se afla pe un traseu din Masivul Retezat.
Femeia se afla în drumeţie pe un traseu montan, însoţită de un coleg. La un moment dat, excursionista s-a simţit rău, acuzând o stare de slăbiciune dar şi dureri. Însoţitorul acesteia, tot cetăţean german, a apelat numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita ajutor. Din explicaţiile date de neamţ la telefon, salvamontiştii au reuşit să repereze locul în care erau cei doi. Cetăţenii germani se aflau pe Şaua Lănciţului, mai exact între Cabana Baleia şi Vârful Mare. Deoarece locul era greu accesibil, echipa de intervenţie a fost nevoită să parcurgă traseul pe jos, pe un drum accidentat. După aproximativ patru ore, aceştia au ajuns în locul în care se aflau turiştii. „Şapte salvatori montani sprijiniţi de doi jandarmi montani au plecat spre locul în care se aflau cei doi turişti germani. După circa patru ore de mers, salvamontiştii au ajuns la faţa locului. Turista germană era deshidratată, prezenta o stare de slăbiciune şi dureri abdominale. Victima a fost imobilizată şi transportată cu o targă specială până la o maşină a Salvamont şi apoi la o ambulanţă SMURD”, declară şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Luna trecută, salvamontiştii din judeţul Hunedoara au avut 26 de intervenţii în şapte cazuri, fiind nevoie de transportul victimelor pe targa specială până la o ambulanţă SMURD.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare