Turistă, accidentată în Retezat, salvată de jandarmii montani și salvamontiști

6 septembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Ultima Ora

646x404     O femeie de 47 de ani, din Călăraşi, care a pornit singură vineri seara în munţii Retezat, a căzut şi a suferit mai multe fracturi la un picior. Ea a fost salvată de salvamontiştii şi jandarmii montani hunedoreni, după ce a stat rănită timp de aproximativ cinci ore în pădure, deoarece nu a avut semnal la telefonul mobil pentru a putea chema pe cineva în ajutor.

A plecat seara, singură, prin munte
    Turista a plecat singură, vineri seara, prin munte, pe un traseu de la Lacul Bucura spre cabana Câlnic. Asta, deși salvamontiştii de la refugiul Bucura, i-au recomandat să rămână pe loc sau la cabana Genţiana.

“Turista a plecat în jurul orei 20,00, de la Bucura spre Câlnic, deşi a fost avertizată că a plouat mult şi i s-a recomandat că, dată fiind starrea vremii, este mai bine să rămână la cabana Genţiana sau la refugiul de la Bucura. În drum spre Câlnic, după ce a trecut de cabana Genţiana, într-o zonă abruptă, cu mulţi bolovani, femeia a alunecat şi a suferit o fractură multiplă la glezna piciorului drept. Deoarece nu a avut semnal la telefonul mobil, ea nu a putut solicita ajutor şi a rămas singură, noaptea, pe potecă. Abia, în jurul orei 1,30, telefonul său mobil a captat un semnal slab, iar victima a reuşit să sune la 112 pentru ajutor”’, a declarat un reprezentant al Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

A fost găsită, noaptea, după o oră jumate de căutări
    După primirea apelului telefonic, în ajutorul femeii accidentate a plecat o echipă mixtă, formată din salvamontişti şi jandarmi montani, care în jurul orei 2,50, au ajuns la ea și i-au acordat primul ajutor. Apoi, turista a fost transportată, timp de aproape trei ore, cu ajutorul tărgii speciale, până la cabana Câlnic, de unde, la ora 5,00, a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spitalul din Petroşani.

Femeia, domiciliată în municipiul Călărași, le-a spus celor din echipa de salvare că se afla de mai multe zile pe traseele turistice din Masivul Retezat, iar vineri seara,din cauză că traseul pe care a plecat era foarte alunecos, din cauza ploilor, a alunecat fracturându-și piciorul. (Mircea Crivăț)  

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Escroacă prinsă în flagrant de poliţişti în Hunedoara. Ea folosea metoda „accidentul”

O femeie de 33 de ani, din localitatea Isaccea, judeţul Tulcea, care practica înşelătoria prin metoda „accidentul”, a fost prinsă în...

Tâlhărită în scara blocului

O femeie din Petroşani a fost tâlharită în timp ce urca scările blocului în care locuieşte. Victima, în vârstă de...

Aniversarea unui mare poet al românilor: „Eugen Evu, magicianul cuvintelor, la 70 de ani”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Deva organizează în ziua de 10 septembrie 2014, ora 17.00, în incinta Deva Mall,  Salle dʼOr, un...

Închide