Turist salvat în munte de salvamontişti

Maximilian Gânju

O scurtă drumeţie în Retezat îl putea costa viaţa pe un bărbat de 37 de ani. Acesta nu era echipat corespunzător şi a fost prins de un viscol puternic în zona Oslea. Nu s-a pierdut cu firea şi s-a adăpostit într-o baracă folosită de ciobani pe timp de vară, până când echipele de salvare din Uricani i-au venit în ajutor.
„Alarmarea a fost dată la ora 8.30, echipa de prim răspuns, formată din trei salvatori montani, deplasându-se cu două ATV-uri în zona în care dispărutul fusese semnalat ultima dată, respectiv, în zona alpină de sub Vârful Coada Oslei. Deplasarea a fost anevoioasă din cauza zăpezii de circa 30 cm, care în unele locuri, din cauza viscolului, depăşea 60 cm. Accesul cu ATV-ul a fost posibil doar până la zona alpină, de aici deplasarea continuând pe jos“, au declarat salvatorii montani din Uricani.
Turistul a fost găsit după ore de căutări. El nu avea echipament corespunzător deplasării şi a decis să rămână la o baracă de lemn. „Am făcut o evaluare a victimei, aceasta nu prezenta degerături, doar o entorsă mai veche îi recidivase şi se deplasa anevoios, motiv pentru care nu a mai coborât în momentul în care s-a înrăutăţit starea vremii“, a precizat un membru al echipei de salvamontişti. Turistul a fost dus în siguranţă în localitatea Uricani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 2.11.2017

Cătălin Cosmin Căldărar, bărbat din Valea Jiului Pentru că a fost arestat şi trimis în judecată, după ce, împreună cu

Bulina albă, 2.11.2017

Călin Marian, directorul Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara Pentru că se preocupă permanent de promovarea produselor agricole autohtone şi

Gura lumii, 2.11.2017

Dovada că la un centru comercial din municipiul reşedinţă de judeţ nu se prea face curăţenie sunt roţile cărucioarelor pline

Închide