Electorale

Turismul din zonă, prioritate naţională, a dumneavoastră şi a mea

Au trecut mai bine de 20 de ani de când,  în haosul decembrist, răsturnându-se fosta putere comunistă, neopoliticienii cadorisiţi cu o poziţie de pe care nu ştiau cum să joace, pălăria puterii fiindu-le, evident, mult prea mare, clamau cu surle şi fanfare că salvarea economică a României poate veni din direcţia agriculturii şi turismului. Au trecut două decenii, iar agricultura o vedem, bine, cum se zbate între viaţă şi moarte. Ce era odată sursa de hrană a jumătate din Europa, astăzi, abia că îşi trage suflarea. Resuscitarea ei este aproape imposibilă. Turismul, însă, este altceva. Minunile cu care Dumnezeu ne-a înzestrat sunt încă în picioare. Sunt la locul lor. Gata să fie exploatate de zeci de mii de turişti. Dar, nepregătite să-i primească. Da, este un paradox această situaţie aproape hilară. Şi asta, pentru că aceste minuni ale naturii sau ale omului, 20 de ani au trecut degeaba. 20 de ani de promisiuni neonorate. 20 de ani în care ele au fost folosite doar ca masă de manevră electorală. Promisiuni deşarte, paragină, jaf, degradare accentuată, acestea sunt cadourile pe care această zonă, nespus de bogată în resurse turistice, le-a primit din partea politicienilor care s-au perindat la putere şi care odată la patru ani le slăveau, pentru că a doua zi după alegeri să le ignore total, într-o aroganţă şi o nepăsare vecină cu crima.
Cetăţile dacice s-au degradat în ultimii 20 de ani, cât nu s-au degradat în toţi cei 300 de ani, de când ele s-au înfăţişat omului din negura celor două milenii. Promisiuni şi iniţiative au pornit, firav şi nedocumentat, de aici, iar la Bucureşti, s-au împotmolit în birocraţie şi în hăţişul de interese ce bântuie pe cheile dâmboviţene. Cei care au iniţiat demersurile au dat din umeri şi au trecut mai departe, îndreptându-şi atenţia spre delfinii din Marea Neagră, abandonând o luptă pe cât de dură, pe atât de înzestrată cu un ţel nobil. Vă promit cu mâna pe inimă că cetăţile dacice vor fi pentru mine o prioritate pentru care mă voi bate până la capăt. Iar capătul va fi strălucirea de care se vor bucura aceste adevărate depozite de aur,  în beneficiul întregii comunităţi. Şi alături de ele, pe toată această Vale a Mureşului, vale mai bogată în obiective turistice ca oricare alta, vor străluci, deopotrivă, vestitele băi tămăduitoare ale Germisarei, minunatele Chei ale Măzii, ale Cibului şi ale Ardeului, muzeele din Orăştie şi Aurel Vlaicu, superba Cetate a Orăştiei, perlă a moştenirii săseşti, Cărpinişul, locul unde Brâncuşi şi-a dăltuit faimoasele opere, bisericile de piatră de la Geoagiu şi Chimindia şi nu ultimul rând fascinantul Săcărâmb,  loc cu un uriaş potenţial turistic. Toate acestea vor putea forma un conglomerat turistic, unicat în Transilvania şi trebuie să fiţi conştienţi că numai un independent îi va putea aşeza la masă pe toţi primarii zonei, indiferent de culoarea lor politică şi va putea pune în aplicare un plan pe cât de îndrăzneţ, pe atât de benefic, vouă, tuturor locuitorilor din acest colegiu Geoagiu-Orăştie- Simeria-Certej.
Şi pentru ca acest vis să devină realitate, nu este nevoie decât ca dumneavoastră să ne fiţi alături, nu este nevoie decât de curajul dumneavoastră de a vota un independent care ştie ce are de făcut, atât aici, acasă, cât mai ales acolo, în Parlamentul României. Am încredere în dumneavoastră şi vă rog să aveţi încredere în independenţa mea. Vă garantez că nu veţi avea ce regreta.

Gabriel Popa, candidat INDEPENDENT
în Colegiul nr. 2
Geoagiu-Orăştie-Simeria-Certej

One thought on “Turismul din zonă, prioritate naţională, a dumneavoastră şi a mea

  • ….Frumoase cuvinte…frumoase deziderate !!!!
    Si totusi numai pentru asta vreti la „deputatzie”…???
    🙂

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura