Turdaş: gata cu chiria în propria comună

Magdalena Şerban

Proiectul de finalizare a sediului nou al primăriei din Turdaş urmează să intre în procedura de licitaţie. A fost câştigat pe axă guvernamentală, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL II.

„Am semnat contractul de finanţare şi se pregăteşte documentaţia pentru ca lucrările să fie scoase la licitaţie prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea investiţiei ridicându-se la suma de 2.598.163 lei. Preconizăm că o vom ridica în SEAP luna viitoare. Noul sediu e proiectat în baza normativelor, fiind compartimentat corespunzător. Momentan, condiţiile de desfăşurare a activităţii administrative nu sunt din cele mai bune, aşa că trebuia rezolvat şi acest aspect. Nu plăteam o sumă colosală, chiria lunară fiind de 1.000 de lei, bani pe care îi dădeam Bisericii Reformate, proprietara de drept a spaţiului în care funcţionează primăria, însă e bine ca lucrurile să se schimbe în direcţia normală şi să avem sediul nostru, nu unul împrumutat. E ca şi într-o casă străină. Nu prea îţi vine să investeşti în ce nu e al tău. După cum se ştie, construcţia a fost începută de ani buni, însă nu s-a reuşit ducerea ei la bun sfârşit din cauza lipsei banilor la buget. Am găsit această portiţă de finanţare, aşa că problema se va rezolva”, a spus Remi Bocşeri (foto), primarul comunei Turdaş.
Reamintim că în iunie 2010, Comisia de Retrocedare a Guvernului a hotărât să i se cedeze clădirea în care funcţionează instituţia administraţiei publice locale, Bisericii Reformate. De atunci, primăria s-a transformat în chiriaşă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.