Actualitate

Tumoră vasculară de peste 3,5 kilograme, îndepărtată de medici de pe piciorul unei paciente, la Timișoara. Fiica primarului din Hunedoara, în echipa medicală

Medicii chirurgi din Clinica de Chirur­gie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara au operat ieri o pacientă, salvându-i piciorul de la o posibilă am­putație, scrie pressalert.ro. Din echipa de medici a făcut parte și fiica prima­ru­lui din municipiul Hunedoara. Giorgiana Bobouțanu (foto) este medic aneste­zist.
„Tumora era gigantă. Ocupa aproape în întregime coapsa dreaptă cu parti­cu­laritatea că pedicolul femural, în zona inghinală, era inglobat în aceasta. Ope­rația a durat cinci ore, fără incidente. Am protejat vasele de sânge și nervii peri­ferici astfel că pacienta va putea merge bine, fără a fi nevoie de intervenții supli­men­tare. La sfârsitul operației tumora cântărea peste 3,5 kg. Acum tânăra pa­cientă urmează o perioadă de con­vales­cență si tratament specific”, au transmis chirurgii.
Tânara de 29 de ani, internată în Clinica de chirurgie vasculară a SCJUT a fost operată ieri, după ce rezultatele in­ves­tigațiilor au confirmat că este vorba despre o tumoră la piciorul drept. Con­form comunicatului instituției, până a ajunge la doctorii din Spitalul Județean parcursul medical al pacientei a fost destul de complicat și lung, deoarece a fost nevoie de consultații și analize di­verse și complexe, pentru a se stabili cu precizie diagnosticul. „Mă durea coapsa dreaptă si observam cum creste în volum. Timp de 6 ani tot apăreau amor­țeli și furnicături, iar la picioare aveam senzatia de frig. Toate le-am pus pe seama faptului că m-am îngrăşat si, apoi, tineam cură de slăbire, Într-adevăr, slă­bind, piciorul se mai subția însă tot era mult prea mare. Am fost la un spital din Timișoara, acolo medicii mi-au făcut o operatie de biopsie și de la ei am primit recomandarea să merg la Chirurgie vas­culară, la Spitalul Judetean. Aici am intâlnit o echipă de chirurgi care au mai facut astfel de operatii de anvergură si le multumesc pe această cale doamnei doctor Andreea Rață (șef sectie Chi­rurgie Vasculară) și domnului doctor Sorin Barac (Chirurgie Vasculara si Chirurgie Plastica)”, a spus pacienta. Chirurgii de la Vasculară spun că astfel de tumori, de asemenea dimensiuni, sunt destul de rare. De regulă, se în­tâmplă la persoane corpolente deoa­re­ce grăsimea suferă modificări și se poate ajunge rapid la tumori și de aici, în cazuri de depășire a pragului de ope­ra­bilitate, se poate ajunge la amputație majoră. Recomandă pacienților un con­sult rapid la un medic chirurg în cazul în care observă modificări substanțiale de pildă, porțiuni de piele încrețită, întărită, membre crescute în volum, total sau parțial. Echipa operatorie a fost formată din, Ș.L dr. med Andreea Rață, Conf. Dr. Sorin Barac, Dr. Adelina Mzi, Dr. Vadim Breahnă, as. Cecilia Duma și Giorgiana Bobouțanu, medic anestezist.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura