Sport

Trofeul Comitatului Hunedoara, întrecere, spectacol şi adrenalină

Timp de două zile, Deva a fost capitala ciclismului pe teren accidentat sau mountainbike, cum este cunoscută această disciplină. Pasionaţii acestui sport s-au întrecut în reşedinţa judeţului, în jurul şi interiorul Cetăţii Deva, în cadrul Trofeului Comitatului Hunedoara.

Curse diferite ca dificultate
Organizată de Clubul Sportiv Făerag Deva, împreună cu Federaţia Română de Ciclism, Primăria municipiului Deva şi Consiliul Judeţean Hunedoara, competiţia a strâns la start „bikeri” din toată ţara, atât profesionişti cât şi amatori. Sportivii s-au întrecut pe diferite categorii de trasee, fiind departajaţi atât pe criterii de sex cât şi de vârstă. Astfel, în cursa XCO 3 ture, la masculin- cadeţi s-a impus Gabriel Silaghi (Giant Team), urmat de Ovidiu Borz (CS Mureşul) şi Octavian Mârza (Deva). În aceeaşi cursă, la feminin s-a impus Eszter Bereczki (Carcover Racing Team). La XCO 4 ture, participarea a fost doar masculină, învingătorul fiind Sergiu Paraschivu (Canondale). Acesta a fost urmat pe podium de Ioan Cioica (Bicheru Cycling) şi Paul Madoşa (CS Făerag Deva).

De la cei mai mici la cei mai mari
Cursa Family Discovery -15 kilometri a avut două categorii de vârstă. La 13-14 ani, singurul participant a fost şi învingătorul, Octavian Mîrza (Deva), în timp ce la 8-12 ani s-a impus Bogdan Serestyen (Deva), urmat de Bianca Serestyen şi Gabriel Chinciu. Întrecerea Hobby 25 de kilometri a avut cinci categorii. Astfel, la 15-18 ani masculin a câştigat Gabriel Silaghi (Giant Team), urmat de Ovidiu Borz (CS Mureşul) şi Ionuţ Nicola (FitLine Racing Team). La 30-39 de ani masculin, locul 1 i-a revenit lui Alexandru Candea, urmat de Jeno Goldring (Masterbike ILB Factory SE) şi Iulian Petruţ (PhoneResQ). Categoria masculină 40-49 de ani a fost adjudecată de Costin Băjenaru (CS Făerag), urmat de Lucian Davidoni (Urban Vision) şi Liviu Braşoveanu. Octavian Mihai Mîrza (Deva) s-a impus la categoria masculină +50 de ani, acesta fiind urmat de Horea Nicola (FitLine Bike Team). Singura participantă la categoria feminin a fost Karina Kubat (Dinamo Bike Expert Team). Gabriel Silaghi (Giant Team) şi Karina Kubat (Dinamo Bike Expert Team) au fost învingătorii în clasamentele generale ale acestei curse, la masculin, respectiv feminin.

Profesioniştii s-au întrecut pe distanţa de 66 de kilometri
Cursa Open de 66 de kilometri a fost câştigată la masculin de Blaszo Marton (Merida), urmat de Vlad Urzică (Perfect Bike) şi Cristian Jidovu (CS Tibiscus). Singura participantă la masculin, Elena Fodor (CS Tibiscus), a fost nevoită să abandoneze. Ierarhiile în Cursa de 66 de kilometri care au punctat pentru campionatul naţional au fost împărţite în amatori şi elite, atât la masculin cât şi la feminin. La masculin amatori s-a impus George Bălăucă (NoMad Merida CST), urmat de Horia Pal (HPM – Promountain Sports) şi de Marius Ionaşcu (MausBike Tibiscus Team). La masculin elite, prima poziţie i-a revenit lui Arpad Kelemen (NoMad Merida CST), urmat de Ion Roşoagă (Merida CST) şi Joszef Malnasi (Dinamo BikeExpert Racing Team). La feminin amatori s-a impus Emese Fodor (NoMad Merida CST), urmată de Salome Bondor (NoMad Merida CST) şi Doina Ţiţei (NoMad Merida CST). La femnin elite câştigătoarea a fost Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST) iar locul secund i-a revenit Karinei Sprînceană (Dinamo BikeEXpert Team). Arpad Kelemen (NoMad Merida CST) şi Emeşe Fodor (NoMad Merida CST) au fost învingătorii la masculin, respectiv feminin, în clasamentele generale a acestei curse. (Ovidiu Mănăstire)

6 comentarii la „Trofeul Comitatului Hunedoara, întrecere, spectacol şi adrenalină

 • De ce „Trofeul Comitatului Hunedoara” si nu „Trofeul Judetului Hunedoara” ? S-a revenit cumva la vechia titulatura a unitatii administrative din Imperiul Austro-Ungar si n-am aflat noi ?

 • Mai conteaza denumirea competitiei ?
  Ideea este ca incepe sa se faca cate ceva pentru acest sport. Felicitari organizatorilor. Anul acesta am fost ( ca spectator si pasionat de ciclism ) la toate competitile cicliste din Deva, si au fost cateva.
  Organizatori de astfel de competitii de la noi din judet sunt profesionisti si pasionati, multe lucruri le fac din pasiune si pe cheltuiala lor. Lipsa de implicare a autoritatilor si slaba pregatire a functinarilor din institutile judetene ce ar trebui sa sprijine aceste competitii se vede la tot pasul. dar de la an la an e tot mai bine.Bravo lor celor implicati cu adevarat ( adica cu munca ) nu doar cu numele.

 • Fantastic, vigilența unora este demnă de o cauză mai bună. Concursul se desfășoară sub această titulatură, e drept neobișnuită, de 7(șapte) ani și nimeni, niciodată nu a susținut cereri revanșarde. Deci, care este acum rostul acestor semnale ? Probabil, ca să se afle în treabă.

 • Tovarase Deheleanu , sa nu ne arestezi pentru ca am indraznit sa avem o parere.
  In rest , serviti termeni gen Maghiarosaurus – Dacus ,
  ……………..
  etc, etc, etc.
  De parca astia or fost aci chiar si inaintea dacilor. Fara a fi dacopat.
  FRUSTRAREA voastra, frate Ioane e de … 99 de ani (nu doar de … 7).
  Orice in Ardeal, numai romani nu.
  Si cica nimai noi ne bagam in seama.
  Nici asta nu mai avem voie in R O M A N I A ?! = ACASA
  Tate cele bune
  Si SP ! (Servus Pishta)

 • Se pare, AI ca tu esti frustrat si cauti dusmani imaginari. Cel care a ales acel nume pentru concurs e ROMAN, get-beget. Am scris mai sus ca nu e cel mai fericit nume pentru concurs dar nici tragedie nu este. In rest cine a spus ca nu sunt romani in Transilvania ? Ce legatura are un concurs de biciclete cu dacii ? La concurs niciodata nu s-au discutat probleme etnice. Daca vrei tu neaparat sa te razboiesti fa-o, nu te poate opri nimeni chiar daca o faci degeaba. Ia-l sa te ajute si pe gigolo-ul de mai sus, poate astfel mai lasa si asa zisul arhitect femeile in pace si sed linisteste nevasta-sa. Un singur lucru ar fi bine, sa nu fii marlan si nu te folosi de un nume istoric sfant deoarece il intinezi cu prostiile tale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura