Sport

Triumful talentului handbalistic

Naţionala de handbal feminin a României a renăscut incredibil după eşecul din semifinala de sâmbătă cu Suedia, 23-25, obţinând, ieri, o victorie miraculoasă în faţa echipei ţării gazdă, Danemarca, scor 16-15. Tricolorele au câştigat medalia de bronz, prima din istorie la un Campionat European, asigurându-şi calificarea la Campionatul Mondial din 2011.
 

Salvate de Neagu şi Tolnai
România conducea cu 3-1, după primele 10 minute ale finalei mici, într-un debut plin de durităţi din partea nordicelor, susţinute de peste 7.500 de fani. Danemarca a egalat şi a preluat conducerea, 4-3, după două contraatacuri ale extremei Norgaard. Timp de şapte minute, România nu a înscris, deveanca Ardean-Elisei spărgând gheaţa cu o reuşită pe contraatac, 5-4 (min. 17). Neagu a adus egalarea, din şapte metri, 5-5 (min. 19) şi a marcat alte două goluri, aducând România în avantaj, 7-6 (min. 22) şi 8-6 (min. 24). Geiger a dus scorul la 9-6 (min. 25), iar la pauză, tabela arăta 9-7, în favoarea tricolorelor. În ultimul minut al reprizei, portarul Talida Tolnai, care avea deja 11 intervenţii reuşite, a fost lovită violent în figură, de o minge, având nevoie de îngrijiri medicale.

 

Pe muchie de cuţit
Danezele au jucat „criminal” în apărare, cu lovituri la faţă şi gât, însă jocul dur a fost tolerat de arbitrele franceze Charlotte şi Julie Bonaventura. România a pierdut patru mingi consecutive şi de la 10-13 (min. 47) s-a ajuns la 12-13, iar tensiunea a atins cote extreme. Pe final, decisive au fost golurile reuşite pe contraatac de Nechita şi intervenţiile miraculoase ale portăriţei Talida Tolnai, iar România s-a impus incredibil, cu 16-15, după un meci dramatic. Tricolorele au izbucnit în lacrimi, Cristina Neagu, aleasă în echipa ideală a Campionatului European, oferind imaginea zilei.

Două devence în lot
Între marcatoarele României în meciul cu Danemarca, s-a aflat şi fosta jucătoare a U. Remin Deva, Valentina Ardean Elisei, autoare a două goluri. Celelalte puncte ale României au fost reuşite de Neagu 6, Nechita 4, Stanca 2, Geiger 1 şi Fiera 1. Din lotul tricolor la acest turneu final, a mai făcut parte şi portăriţa Paula Ungureanu, fostă şi ea la U. Remin Deva, care însă s-a accidentat.
România, ţara cu cel mai slab campionat intern şi cea mai modestă infrastructură handbalistică (ca număr de cluburi şi săli), dintre toate echipele din careul de aşi al competiţiei, a încheiat participarea la C.E. din Danemarca şi Norvegia, cu un bilanţ de cinci victorii şi trei înfrângeri. Tricolorele au învins Spania (30-26) şi Serbia (40-28), în grupa preliminară A, Croaţia (31-22) şi Muntenegru (23-21), în grupa principală I, şi Danemarca (16-15), în finala mică, dar au cedat în faţa Danemarcei (22-25), în grupa A, a Rusiei (20-35), în grupa I, şi a Suediei (23-25), în semifinale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura