Triumful seriozitãţii în fotbalul juvenil

Ciprian Marinuţ

Echipa CNS CSS „Cetate” Deva şi-a „şlefuit” talentul prin muncă asiduă şi şi-a adjudecat titlul de campioană de toamnă în Liga a IV-a juniori, după un parcurs aproape perfect cu 15 victorii şi o remiză în cele 16 partide disputate.

Cei mai antrenaţi, cei mai bine clasaţi
Elevii claselor de fotbal de la CNS CSS „Cetate” Deva, pregătiţi de Raul Spătaru şi Daniel Simina la Clubul Sportiv RealSport Deva, au format cea mai puternică echipă a turului în campionatul Ligii a IV-a juniori. Selecţionaţi din tot judeţul şi „modelaţi” cu antrenamente zilnice, fotbaliştii juniori de la Cetate au avut un parcurs aproape perfect în prima jumătate a campionatului, deşi sunt mai mici ca vârstă decât majoritatea adversarilor. Devenii au câştigat  toate partidele disputate, cu excepţia jocului din ultima etapă, din deplasare cu Minerul Uricani, încheiat la egalitate, scor 3-3. Echipa antrenată de Raul Spătaru şi Daniel Simina a avut o defensivă de fier cu doar opt goluri primite şi atacanţi foarte eficienţi, care au marcat 82 de goluri. Cei doi antrenori consideră că secretul succesului este munca. „Probabil suntem singura echipă din campionat care efectuează antrenamente în fiecare zi. În plus, aceşti jucători au parcurs deja un ciclu de trei ani de pregătiri împreună, astfel că există relaţii de joc foarte bune şi unitate de grup”, au spus cei doi antrenori.

Au şi talent cu carul
Seriozitatea şi volumul mare de muncă de la antrenamente sunt dublate de calităţi tehnice şi talent cu carul la mulţi dintre componenţii lotului. Patru jucători au fost deja transferaţi la echipe de Liga I, iar alţii trei din actualul lot sunt intens curtaţi de echipe de seniori cu tradiţie. „Cristian Simionov este legitimat la FC Timişoara şi are convocări la lotul naţional U17. Vlad Mădăraş este în lotul echipei Concordia Chiajna. Fraţii Daniel şi Cristian Creciunesc activează la FC Timişoara şi sunt monitorizaţi de Lazio Roma. Din actualul lot, fundaşul stânga, Călin Tîmpean, şi atacanţii Claudiu Stamatin (18 goluri) şi Ovidiu Handrache (19 goluri) sunt curtaţi de CFR Simeria. Ne bucurăm când copiii de la noi ajung la echipe valoroase, întrucât principala noastră menire este creşterea de jucători”, au spus Raul Spătaru şi Daniel Simina.
Cel mai greu meci din tur pentru deveni a fost cel cu Univ. Petroşani, câştigat cu 2-1, printr-o dublă a lui Ovidiu Handrache. „Majoritatea meciurilor le-am câştigat la diferenţe mari de scor. Cel mai dificil a fost contra principalei noastre rivale, Universitatea Petroşani”, au spus antrenorii de la CNS CSS „Cetate” Deva. Obiectivul echipei devene este menţinerea pe primul loc până la finalul campionatului.
Şi echipa de juniori D a CNS CSS „Cetate” Deva este lideră la finalul turului. Povestea ei o veţi putea citi în ediţiile viitoare ale ziarului nostru.

Lotul echipei CNS CSS „Cetate” Deva
portari: Andrei Tomuş; Sorin Popa;
fundaşi: Mihai Bobora, Ciprian Toader, Andrei Drăgoiu, Călin Tîmpean, Dorinel Bobora, Elias Todea, Robert Sebeşten;
mijlocaşi: Mihai Olariu, Florin Olariu, Vlad Tuda, Ovidiu Vînă, Gabriel Popa, Mihai Toancea, liviu Rormi;
atacanţi: Ovidiu Handrache, Claudiu Stamatin, Bogdan Brânduşa, Raul Cătărău.

One thought on “Triumful seriozitãţii în fotbalul juvenil

  • 16 decembrie 2011 la 8:10
    Legătură permanentă

    Felicitari d-lor antrenori Raul si Dani!!! Rezultatele vorbesc de la sine,de munca voastra!!! Bravo sportivilor pentru efortul depus si sa stiti ca munca este intotdeauna rasplatita !!! Succes mai departe tuturor si Craciun Fericit !!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.