Triumf hunedorean la mondialele de fotbal-tenis

Ciprian Marinuț

Trei sportivi de la Comexim R. Lupeni, antrenați de Dima Druncea, au cucerit opt medalii de aur la Campionatul Mondial de fotbal-tenis desfășurat la finalul acestei săptămâni la Harkany, în Ungaria. „Starul” competiției și al României a fost Anamaria Gherghel (foto), câștigătoare a cinci titluri de campioană mondială la simplu, dublu și triplu senioare, dublu și triplu mixt seniori. Anamaria Rizescu a fost medaliată cu aur la triplu senioare, iar Marius Stoenică s-a impus la dublu și triplu juniori.

Cea mai bună din lume

Anamaria Gherghel a câștigat proba de simplu la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, după ce a câștigat finala cu Boglarka Lepseniy (Ungaria) cu scorul de 2-1 la seturi (11-1,11-13,11-9), demostrând că este cea mai bună din lume. În proba de dublu, echipa României, cu Ana Maria Gherghel în prim-plan, a învins echipa Turciei, scor 2-0 la seturi. Talentata sportivă din Lupeni a mai obținut medalii de aur cu echipele României în probele de triplu senioare, dublu și triplu mixt. Anamaria Gherghel are 19 ani şi este maestru emerit al sportului. Sportiva face fotbal tenis de nouă ani, este multiplă campioană naţională pe echipe la toate probele, dublă campioană mondială laIstanbulîn 2010, triplă campioană europeana laNicosiaîn 2011. Anamaria Gherghel este studentă la Facultatea de Sport ANEFS București.

Ana Maria Rizescu, medaliată cu aur cu echipa României în proba de triplu senioare, practică acest sport de patru ani, cu o pauză de doi ani, din cauza unor probleme de sănătate. Sportiva are  19 ani şi este elevă la Liceul Teoretic Lupeni și a revenit în activitate anul acesta, câştigând cu echipa Comexim R Lupeni Campionatul Naţional în probele de dublu şi triplu, plus Cupa României. Marius Stoenică, medaliat cu aur la dublu și triplu juniori, are 18 ani, face sport de performanţă de la vârsta de 10 ani şi este multiplu campion naţional, dublu campion mondial la juniori, laIstanbulîn 2010. Sportivul este elev la Liceul Tehnologic Lupeni.

Lotul de senioare al României: Anamaria Gherghel (Comexim Lupeni); Ana-Maria Rizescu (Comexim Lupeni); Monica Sagau (CS Răzvan Cluj); Alina Meseșan (CS Răzvan Cluj); Florica Chiar (Viitorul 003 Alexandria); Paula Paraschiv (Viitorul 003 Alexandria). Antrenor principal – Florin Purice.

Lotul României de seniori mixt: Anamaria Gherghel (Comexim Lupeni); Florica Chiar (Viitorul 003 Alexandria); Monica Șagău (CS Răzvan Cluj); Georgel Bobiș (Tengo Salonta), Florin Purice (Victory Cluj; Răzvan Pauna (Victory Cluj). Antrenor principal – Sabino Da Luz Tavares.

Lotul de juniori al României: Alex Sorean, Krisztian Csosz, Mark Bodi, Darius Nagy,Gergo Ilyeș (toți Tengo Salonta) și Marius Stoenică (Comexim Lupeni). Antrenor principal – Georgel Bobiș.

 

 

One thought on “Triumf hunedorean la mondialele de fotbal-tenis

  • 15 decembrie 2012 la 20:23
    Permalink

    felicitari sportivilor

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tâlharul Tarzan şi doi hoţi de două parale

Tarzan Z. este un bărbat de 40 de ani din Haţeg. Cu două zile în urmă, Tarzan se afla într-o cârciumă

Bătut de un poliţist, până a leşinat, chiar în sediul Poliţiei Brad

       Un tânar de 25 de ani susţine că a fost bătut de un poliţist chiar în sediul

Un copil de trei ani a căzut într-o oală cu untură clocotită. A fost trimis la Bucureşti cu elicopterul SMURD

Un copil de doar trei anişori a fost transportat, vineri, cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală, după ce

Închide