Sport

Treziţi la realitate de francezi

11 x 3 boxerii

Ciprian Marinuţ

Cei patru pugilişti de la Centrul de Pregătire Naţional Olimpic de la Hunedoara, care au participat la stagiul de pregătire cu lotul naţional al Franţei, au fost readuşi cu picioarele pe pământ de sistemul de antrenamente al „cocoşilor galici”.

Mai au de învăţat
Cele trei zile de pregătire comună cu lotul naţional al Franţei au fost adevărate lecţii pentru boxerii de la Centrul de Pregătire Naţional Olimpică de la Hunedoara. Pugiliştii au înţeles că sistemul de pregătire al „cocoşilor galici” e asemănător cu al lor, deşi există unele particularităţi, şi că diferenţa în ring se face la gradul de seriozitate şi la dorinţa de afirmare. „Lotul Franţei are un consilier cubanez, însă ca principii de pregătire, sistemul lor e asemănător cu al nostru. Băieţii noştri au observat pe pielea lor că francezii sunt mai ambiţioşi şi mai dornici de afirmare şi că au un grad sporit de seriozitate în pregătire. Cred că au înţeles perfect la ce nivel suntem, ce deficienţe avem şi ce trebuie îndreptat”, a spus Ilie Captari, antrenorul celor patru hunedoreni prezenţi la stagiul desfăşurat la Mangalia, la finalul săptămânii.
Dintre cei patru hunedoreni, doar Nicolae Mateş (ctg. 51 kg) a disputat un meci oficial în compania pugilistului similar din lotul Franţei. Spre surprinderea tuturor, Mateş a câştigat meciul la puncte, după o luptă foarte echilibrată. La categoriile 57 şi 48 de kilograme, la care boxează James Cheregi, Iulian Dodu şi Maike Cioacă, francezii aveau câte un singur sportiv, astfel că hunedorenii au făcut doar sparring-uri cu francezii, nu şi meciuri oficiale. „Am filmat totul, iar acum avem material didactic, pentru a studia în această iarnă”, a spus Ilie Captari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.