Trenuri întârziate din cauza unui incendiu

03 Incendiu (24)

Nicoleta Popa

Trei trenuri de călători au avut întârzieri de până la 60 de minute din cauza unui incendiu produs la un depozit de materiale de construcţii din localitatea Zam. Incendiul a izbucnit ieri dimineaţă în jurul orei 04.00 la o magazie cu materiale de construcţii, situată la câţiva metri de calea ferată. Pentru stingerea focului s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a căii ferate.
Astfel, trenul rapid 370, Bucureşti – Budapesta, care a staţionat în gara Zam, a avut o întârziere de 59 de minute, trenul personal 2041 Simeria – Arad a staţionat 55 de minute în gara Zam şi trenul rapid 347 Curtici – Bucureşti a staţionat 20 de minute în gara Săvârşin.

Se caută vinovatul
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, incendiul a fost provocat intenţionat, deoarece nu s-a produs un scurtcircuit, iar în depozit nu era o sobă improvizată. Pompierii au reuşit să stingă focul în aproape o oră, iar pagubele se ridică la suma de 80.000 de lei. Poliţiştii de la Postul de Poliţie Zam au întocmit un dosar penal pentru distrugere prin incendiere şi efectueză în continuare cercetări pentru identificarea vinovatului. Poliţiştii nu exclud posibilitatea ca un călător care circula cu trenul să fi aruncat o ţigară, care ar fi putut provoca incendiul. Totodată, aceştia spun că proprietarul depozitului a declarat că nimeni nu ar avea motive să îi facă rău.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.