Actualitate

Trei zile de proteste ale angajaţilor APIA Hunedoara

Ieri a fost a treia zi în care angajaţii APIA Hunedoara, de la structura centrală şi structurile locale au protestat în faţa sediilor instituţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de prevederile din noua lege a salarizării unitare, care va intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2018.

Mai exact, funcţionarii de la agenţiile judeţene susţin că legiuitorul a prevăzut în legea menţionată două grile de salarizare distincte pentru angajaţii din structura centrală a APIA şi cei din teritoriu. Ceea ce va duce la diferenţe de venituri de până la 30 la sută mai mari pentru funcţionarii APIA Bucureşti, implicit la discriminare salarială în rândul angajaţilor aceleiaşi instituţii. Potrivit lui Nicolae Nanu Păcurar, consilier superior în cadrul APIA Hunedoara, protestele vor continua şi astăzi, 21 noiembrie, iar pentru mâine, se are în plan participarea la mitingul de la Bucureşti, organizat de agenţiile din toată ţara. Acesta a mai arătat că după cele trei zile de manifestări nu au primit un răspuns la doleanţele lor din partea guvernanţilor. (N. Bumbac)

2 comentarii la „Trei zile de proteste ale angajaţilor APIA Hunedoara

  • Corect ar fi sa se reducă personalul ca e clar supradimensionat,iar banii sa se redistribuie la cei rămași!

  • Am intrat pe site-ul APIA să văd declarațiie de avere ale angajaților „oropsiți”. Sunt curios ce face un angajat APIA pentru peste 4000 lei pe lună. Instituțiile astea colcăie de băsiști transformați în PNL-iști.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura