Trei zile de proteste ale angajaţilor APIA Hunedoara

20 noiembrie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Ieri a fost a treia zi în care angajaţii APIA Hunedoara, de la structura centrală şi structurile locale au protestat în faţa sediilor instituţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de prevederile din noua lege a salarizării unitare, care va intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2018.

Mai exact, funcţionarii de la agenţiile judeţene susţin că legiuitorul a prevăzut în legea menţionată două grile de salarizare distincte pentru angajaţii din structura centrală a APIA şi cei din teritoriu. Ceea ce va duce la diferenţe de venituri de până la 30 la sută mai mari pentru funcţionarii APIA Bucureşti, implicit la discriminare salarială în rândul angajaţilor aceleiaşi instituţii. Potrivit lui Nicolae Nanu Păcurar, consilier superior în cadrul APIA Hunedoara, protestele vor continua şi astăzi, 21 noiembrie, iar pentru mâine, se are în plan participarea la mitingul de la Bucureşti, organizat de agenţiile din toată ţara. Acesta a mai arătat că după cele trei zile de manifestări nu au primit un răspuns la doleanţele lor din partea guvernanţilor. (N. Bumbac)

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Jeni spune:

    Corect ar fi sa se reducă personalul ca e clar supradimensionat,iar banii sa se redistribuie la cei rămași!

  2. Moțu' spune:

    Am intrat pe site-ul APIA să văd declarațiie de avere ale angajaților „oropsiți”. Sunt curios ce face un angajat APIA pentru peste 4000 lei pe lună. Instituțiile astea colcăie de băsiști transformați în PNL-iști.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Birou Unic de consultanţă pentru antreprenorii din judeţ

Entităţile economice sau persoanele fizice care vor dori să-şi extindă activitatea sau să înfiinţeze o societate comercială nouă vor putea...

Trei hunedoreni răniţi şi unul decedat într-un accident rutier

Un mort şi trei răniţi, toţi din Hunedoara, este bilanţul unui tragic accident rutier provocat de un şofer din Cluj...

Florin Oancea va fi învestit în funcţie în 29 noiembrie

Primarul ales al Devei, Florin Oancea (foto), va fi învestit în funcţie, miercuri, 29 noiembrie, după ce Judecătoria Deva a...

Închide