Trei „vlăstare“ din Orăştie, selecţionate în Ansamblul Coral Mondial al Păcii

Cristina Ghenea

Alături de cei mai buni componenţi ai unor vestite coruri de copii şi tineret din Europa şi Asia, trei tinere din Orăştie au fost selecţionate în Ansamblul Coral Mondial al Păcii. Asta, în urma prestaţiilor de excepţie pe care corul de copii „Vlăstarele Orăştiei“ le-a avut la cea de-a treia ediţie a Festivalului Mondial al Păcii, desfăşurat, recent la Viena.

Pe scena Sălii de Aur

Alături de corul „Unison“, din Braşov, coriştii din Orăştie au reprezentat România în cadrul unuia dintre cele mai mari festivaluri din lume, la care au participat formaţii corale de copii şi tineret din Macao, Istanbul, Beijing, Hefei, Shanghai, Rusia, Estonia, Armenia şi din ţara organizatoare, Austria. Sub îndrumarea profesorului Petru Androne Eli, „vlăstarele” au concertat în faţa Palatului Schonbrunn, unul dintre simbolurile perioadei de apogeu a Imperiului Austriac. Copiii au impresionat mai ales prin superbele costume populare din ţinuturile Orăştiei, dar şi prin repertoriul abordat, în care a strălucit din nou „Cununa grâului”, obicei popular prelucrat cu măiestrie de către prof. Petru Androne Eli. Au susţinut, de asemenea, concerte şi la sediul Naţiunilor Unite din Viena, în prezenţa unor înalţi oficiali ai ONU şi a celor mai importante foruri culturale mondiale, iar ultima parte a festivalului s-a desfăşurat la Golden Hall Musikverein din Viena (Sala de Aur), acolo unde, printre alte mari evenimente culturale, are loc şi celebrul concert vienez de Anul Nou.

Palmares impresionant

Palmaresul cu care „Vlăstarele Orăştiei” s-a întors acasă este unul impresionant. Trei coriste, şi anume, Ana Maria Ciurdărescu, Larisa Tomescu şi Raluca Popa, au fost selecţionate în Ansamblul Coral Mondial al Păcii, iar profesorul Petru Androne Eli a fost numit membru al comitetului de organizare al Festivalului Mondial al Păcii. În plus, corul a obţinut Placheta de Excelenţă a festivalului, pe lângă diplomele individuale acordate fiecăruia dintre membrii grupului de cântăreţi. Artiştii selecţionaţi în ansamblul mesagerilor păcii mondiale au avut onoarea de a-şi desfăşura repetiţiile sub bagheta lui Gerald Wirth, unul dintre numele sonore ale mişcării coristice din Viena, oraşul valsului şi al muzicii clasice.

2 comentarii la „Trei „vlăstare“ din Orăştie, selecţionate în Ansamblul Coral Mondial al Păcii

  • 8 august 2012 la 13:08
    Legătură permanentă

    sunteti tot pe langa..in sensul stirilor invechite.de „impuscatul” de la orastie(cu arma politistului Garcea) nu stiti nimic?a…aseptati comunicatul de presa!!!

  • 9 august 2012 la 1:04
    Legătură permanentă

    Maria stirea respectiva este chiar la inceputul paginii..in casuta cu flashuri..asa e cand te ia gura pe dinainte

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.