Trei puncte, mult moral, zero avans spre obiectiv

23 martie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 2 fc hd resitaCiprian Marinuţ

FC Hunedoara a arătat poftă de gol după doar un singur antrenament sub bagheta lui Romulus Gabor şi s-a impus cu 4-1 în meciul cu Muncitorul Reşiţa, disputat vineri, în deplasare. Cele trei puncte câştigate în acest joc nu se vor contabiliza însă la zestrea „negru-albaştrilor” în play-off, deoarece reşiţenii nu vor fi între primele şase clasate, dar au impact favorabil la moralul şi liniştea echipei.

Start slab, finiş în viteză
Ecuaţia partidei a fost complicată şi a demonstrat că nu se pot face minuni peste noapte. Antrenamentul condus de noul antrenor Romulus Gabor a avut efect asupra determinării şi ambiţiei jucătorilor hunedoreni, dar a fost departe de a fi un „elixir” al fotbalului. Astfel, FC Hunedoara a evoluat la fel de slab în prima repriză a întâlnirii cu Muncitorul Reşiţa ca şi în meciurile precedente, iar la pauză, cele două combatante se aflau la egalitate, scor 0-0. Pauza a fost un sfetnic bun, iar Drăgan (50 şi 56) a reuşit o dublă în primele 11 minute ale reprizei secunde, ducând scorul la 2-0 pentru hunedoreni. Reşiţenii au luptat cu demnitate şi au reaprins speranţele în tabăra lor prin golul semnat de Ţimbota (87), însă, ultimul cuvânt l-au avut tot hunedorenii. Lintaru (min. 90) şi Drăgan (93) au dus scorul la 4-1 şi au scris istoria uneia dintre cele mai categorice victorii din acest sezon a FC Hunedoara. Sub bagheta fostului tehnician, Constantin Olariu, FC Hunedoara fusese o „specialistă” a succeselor italiene cu scorul 1-0 şi reuşise cel mai mare scor, 5-1, cu FC Avrig, echipă retrasă din campionat.

Orice e posibil
Noul antrenor, Romulus Gabor, a afirmat că FC Hunedoara are încă multe probleme, în ciuda victoriei la scor, dar că orice e posibil în viitor. „Echipa a jucat cu ambiţie şi a câştigat la un scor categoric, dar problemele de joc încă persistă. Trebuie să îmbunătăţim organizarea, să mărim agresivitatea pozitivă şi să îi determinăm pe jucători să pună mai mult suflet în joc. Urmează două jocuri importante cu echipe care probabil vor intra alături de noi în play-off, iar dacă vom obţine maximum de puncte va fi foarte bine. În continuare, ne propunem să câştigăm fiecare joc, deoarece în play-off, totul e posibil. Cât timp vor exista şanse pentru îndeplinirea obiectivului, vom miza pe jucătorii cu experienţă, iar în cazul nedorit în care vor dispărea şi şansele teoretice de promovare, vom miza pe promovarea tinerilor”, a precizat „Cangurul”.
În etapa următoare, FC Hunedoara va juca acasă cu Millenium Giarmata (locul patru), iar în penultima rundă a sezonului regulat, „negru-albaştrii” vor juca, în deplasare, cu Pandurii II Tg. Jiu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mistuită de flăcări

O baracă de lemn din Deva, de pe strada Vulcan, a fost mistuită în urma unui incendiu, după ce proprietarul...

S-a răsturnat cu maşina

Un bărbat de 30 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea o maşină pe DN 76, dinspre Brad...

Inspecţia Judiciară în control la DIICOT Alba

Şeful DIICOT Alba este verificat de Inspecţia Judiciară, după ce a început urmărirea penală de către DNA în legătură cu...

Închide