Trei puncte, cu un joc de doi bani

7 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

11 x 1 grigoruta, autorul primului gol al devenilor, a fost singurul jucator laudat de antrenorul Gica Barbu

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a câştigat partida de acasă cu nou-promovata FC Baia Mare, însă a tremurat pentru victorie până în ultimele secunde, întrucât, jocul devenilor a avut mari şi numeroase carenţe.

Rezultat nedrept
Nu ştim dacă jucătorii sau antrenorii deveni au mers mai mult pe la biserică în această vară, însă Mureşul a avut noroc cu carul şi la al treilea meci disputat în noul campionat. După victoria băftoasă din prima etapă cu Minerul Lupeni şi remiza muncită, dar smulsă cu şansă în minutul 102 al prelungirilor, la Craiova, cu Gaz Metan, Mureşul a fost ajutată de Zeiţa Fortuna şi în meciul cu FC Baia Mare. Devenii au câştigat cu 2-1, dar rezultatul pare nedrept, întrucât, oaspeţii au jucat ceva mai bine decât ei. „Sunt supărat, deoarece am pierdut nemeritat. Am dominat meciul, am avut mai multe ocazii, însă în fotbal, nu întotdeauna cei care muncesc mai mult câştigă”, a afirmat Florin Fabian, antrenorul băimărenilor.

Un penalty şi o deviere norocoasă
Mureşul a început cu avânt, iar în minutul 13, Grigoruţă a fost faultat în careu de Hodor şi tot el a executat penalty-ul şi a deschis scorul: 1-0. Cu trei foşti jucători de Liga I în lot (Şomcherechi, Rednic şi Negrea), FC Baia Mare a reacţionat rapid. Iaţu (20) a egalat (1-1) cu o lovitură de cap din careu, după ce Achim a speculat erorile comise de Pribac şi Pistol pe banda dreaptă şi a centrat perfect. Presată de statutul de gazdă, Mureşul a accelerat, după pauză. Sătmar (49) a driblat elegant doi adversari, a făcut un un-doi cu Bajko şi a şutat la poartă din careu, iar mingea a intrat în poartă, deşi lovitura a fost modestă. Norocul devenilor a stat în piciorul lui Hotico, care a deviat mingea, iar Mureşul a preluat din nou conducerea, scor 2-1. Din acel moment, oaspeţii au început cursa pentru egalare, iar Mureşul s-a rezumat la apărare şi ieşiri pe contraatac. Rednic (75) a avut o bară, Achim (76) a solicitat un penalty, iar Vanca (83) şi Negrea (87) au ratat ocazii uriaşe.

Barbu: „Cel mai slab meci”
În ciuda victoriei, antrenorul Gică Barbu, care a dirijat echipa de la gardul de protecţie, întrucât era suspendat, şi-a atacat dur jucătorii. „Am făcut cel mai slab meci din noul campionat. N-am jucat nimic, iar norocul nu o să ne salveze la infinit. Fundaşii centrali au fost penibili. S-au lovit cap în cap, au gafat nepermis şi s-au făcut de râs. Nu se vede ce lucrăm la antrenamente şi dacă vom continua aşa, o să fim o echipă de subsolul clasamentului, care se va bate pentru evitarea retrogradării”, a spus Gică Barbu.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
A uitat unde şi-a parcat maşina

Un moldovean s-a crezut la el acasă şi a sosit la Deva, unde şi-a parcat maşina în apropierea mall-ului din...

Retrospectivă de umor grafic-Mircea Bâtcă

UAPR-Filiala Deva vă invită la deschiderea retrospectivei de umor grafic, semnată de artistul Mircea Bâtcă. Evenimentul va avea loc astăzi,...

Trafic cu certificate de bolnavi psihic

România ocupă locul cinci în lume din punct de vedere al incidenţei bolilor psihice. La nivel naţional, Hunedoara se situează...

Închide