Trei perfecte şi-un Hercule(s) surprizã

Echipele Metalul Crişcior, CSA Aurul Brad şi Gloria Geoagiu ocupă primele trei locuri cu maximum de puncte după disputarea primelor două etape ale Ligii a IV-a Hunedoara. În „careul de aşi” al competiţiei intră în mod surprinzător şi nou-promovata Hercules Lupeni, care are patru puncte din şase posibile.

Două lidere corecte, una de conjunctură

Dintre cele trei echipe cu punctaj perfect doar primele două clasate au reuşit această performanţă prin forţele proprii. Lidera Metalul Crişcior s-a impus în prima etapă, în deplasare, cu 3-1, în derbiul local cu Zarandul Crişcior, iar în runda a doua a făcut instrucţie, acasă, scor 6-1 cu nou-promovata CS Ghelari şi se anunţă a fi una dintre echipele cu pretenţii ale noului sezon. Ocupanta locului doi, Aurul Brad, pare şi ea a fi între favoritele la podium în campionatul 2012-2013. Brădenii au debutat cu victorie, acasă, scor 2-0, în derbiul cu campioana CS Vulcan, iar în etapa de sâmbătă s-au impus, la scor de neprezentare, 3-0, în deplasare în faţa echipei Retezatul Râu de Mori, una dintre grupările incomode ale Ligii a IV-a. În schimb, echipa de pe locul trei, Gloria Geoagiu, are punctaj maxim graţie unei conjuncturi favorabile. Trupa din staţiunea balneară a fost la un pas de eşec, fiind condusă cu 3-2 în meciul din deplasare, din prima rundă, de Aurul Certej, dar a câştigat apoi partida  la masa verde cu 3-0. Apoi, în runda a doua, Gloria a trecut, greu, acasă, scor 2-1, de Inter Petrila.

Hercule(s) cu muşchi

Surpriza primelor două etape ale Ligii a IV-a este nou-promovata Hercules Lupeni. Fără emoţii, la debutul într-un eşalon valoric superior, gruparea din Lupeni a început campionatul cu o remiză, scor 1-1, în meciul din deplasare cu Inter Petrila. Apoi, în runda secundă, disputată sâmbătă, Hercules şi-a încordat muşchii în faţa echipei CFR Simeria, venită din Liga a III-a, şi s-a impus cu 3-0, după un joc foarte bun. Rămâne de văzut dacă Hercules va reuşi să continue în forţă şi în următoarele etape. În schimb, cealaltă nou-promovată, CS Ghelari are zero puncte după primele două etape, fiind învinsă în ambele partide disputate, 0-2 acasă cu Şoimul Băiţa şi 1-6 pe terenul liderei Metalul Crişcior.
În runda următoare, primele două clasate, Metalul Crişcior şi Aurul Brad, joacă acasă şi îşi pot menţine perfecţiunea, în vreme ce Gloria Goagiu va evolua în deplasare la CFR Simeria şi îi va fi greu să acumuleze maximum de puncte. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Petroşaniul a fost invadat de ciori

Sute de ciori şi-au găsit adăpost în parcurile şi în zonele împădurite ale municipiului Petroşani, făcând o larmă de nedescris.

Cetăţile Dacice, cel mai amplu program de cercetare

Cel mai mare program de cercetări arheologice din ţară va demara la Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei. Iniţiat şi finanţat...

Sediul Complexului Energetic, temporar, la Paroşeni

Temporar, sediul viitorului Complex Energetic Hunedoara va funcţiona la Electrocentrala Paroşeni. Aşa a stabilit comisia care se ocupă cu înfiinţarea

Închide