Trei morţi în apartamentul groazei

Maximilian Gânju
Cristina Ghenea

Un poliţist local din municipiul Petroşani este principalul suspect într-un caz care a şocat întreaga localitate. Tânărul, care locuia împreună cu mama şi bunica lui, nu se ştie din ce motiv, şi-a ucis mama, strangulând-o, apoi,  potrivit unei ipoteze luate în calcul de anchetatori, decis să-şi ia viaţa, ar fi dat foc apartamentului. Dar, înainte de aceasta, a blocat uşa locuinţei pentru a fi sigur că nici el şi nici bunica sa nu scapă cu viaţă. Cei  trei au fost găsiţi fără suflare de către pompierii şi poliţiştii alertaţi de vecini, din cauza fumului care ieşea din apartament.

A blocat intrarea în locuinţă
Grozăvia a început, se pare în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un cartier liniştit din centrul municipiului Petroşani, locuit în special de vârstnici. Poliţistul local Cătălin Buşoniu stătea cu mama şi bunica lui paralizată într-un apartament de la etajul doi al imobilului. În acel început de noapte, vecinii au simţit miros de fum pe scară şi au alertat pompierii. Echipele de salvare ajunse la faţa locului au încercat să intre în casă, însă au constatat că uşa de la intrare era blocată de un dulap. Au forţat intrarea şi, după ce au pătruns în locuinţă, au constatat că tânărul de 30 de ani, mama lui de 56 şi bunica de 89 de ani erau morţi.
„În jurul orelor 22.45, am fost anunţaţi de producerea unui incendiu în Petroşani, pe strada Carpaţi. S-a deplasat la faţa locului un autovehicul de stins incendii şi o autosanitară SMURD. Am constatat că ardea un apartament la etajul II, am forţat uşa, pentru că era blocată, am pătruns înăuntru şi am descoperit trei cadavre. Două victime erau intoxicate cu monoxid de carbon şi una prezenta şi arsuri. Din primele cercetări, se pare că focul a fost pus intenţionat, dar ancheta este continuată de către procurori. Am găsit mai multe focare de incendiu”, a declarat căpitanul Adrian Avram, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani. Pompierii au găsit-o pe mama poliţistului în bucătărie, iar el şi cu bunica lui erau în dormitor. Procurorul care instrumentează acest caz a declarat că sunt indicii că ar fi o autoincendiere, însă este luată în calcul şi varianta omorului, iar suspect este tot poliţistul local. Practic, anchetatorii, din datele culese, cred că tânărul şi-a ucis mama în urma unei dispute şi după ce a realizat ce a făcut, a decis să-şi ia viaţa dând foc locuinţei.

Legistul şi procurorii confirmă crima
Într-adevăr, la scurt timp, anchetatorii au revenit cu amănunte şocante în acest caz. Poliţistul local Cătălin Mihai Buşoniuîşi omorâse mama cu o noapte înainte să dea foc apartamentului în care locuia.
Potrivit şefului Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, doctorul Dan Mărculescu, „în urma autopsierii cadavrelor, s-a constatat că mama presupusului autor prezintă mai multe leziuni de asfixiere mecanică prin strangulare şi traumatisme cranio-faciale, precum şi leziuni cerebrale. Celelalte două victime au decedat intoxicate cu monoxid de carbon, în incendiu“. Procurorii au luat la cunoştinţă constatările medicilor legişti şi iau în calcul varianta în care decesul femeii de 56 de ani să fi survenit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unor certuri provocate de poliţist, pe fondul consumului de alcool.
„Din primele date, e vorba de trei victime găsite decedate într-un apartament din municipiul Petroşani, în urma unui incendiu. Pot să confirm că moartea uneia dintre ele a survenit în noaptea de 8/9 septembrie, deci, cu o zi înainte de declanşarea incendiului – victimă care prezintă urme de violenţă. Luăm în calcul ipoteza în care este posibil ca bărbatul să îşi fi lovit mama, iar în urma acestor lovituri să fi survenit decesul. Este posibil ca faptele să se fi produs pe fondul consumului de alcool“, a precizat Adina Velescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Se afla în proces de divorţ
Cătălin Mihai Buşoniu era un individ cu o inteligenţă peste medie şi la mai multe testări psihologice a primit calificative maxime. De aceea, avea şi permis de portarmă, însă nu şi pistol. Tânărul se afla în divorţ şi avea o fetiţă de patru ani. De aici, par a fi pornit şi problemele lui, pe care ar fi încercat să şi le trateze, fiind internat la psihiatrie pentru depresie, după cum cred vecinii. Reprezentanţii Primăriei Petroşani spun că angajatul lor trecuse testul psihologic în această primăvară, test la care a fost trimis după ce s-a constatat că ar avea probleme. Colegii lui ştiu doar că a avut foaie de boală, iar cu o zi înainte de a comite teribila faptă, s-a întors la serviciu. „Am glumit cu el şi i-am spus că s-a îngrăşat. Era schimbat. De fapt, slăbise şi m-am gândit că problemele lui medicale sunt de altă natură. Era foarte inteligent şi foarte dedicat meseriei”, a spus un coleg al poliţistului. De când se afla în serviciul Poliţiei Locale Petroşani, Cătălin Mihai Buşoniu primise doar calificative foarte bune. Poate tocmai de aceea nimeni n-a bănuit ce se petrece în mintea lui. Poliţistul local avea să posteze pe pagina personală de Facebook, înainte cu mai puţin de o oră de tragedie, o fotografie în care apare mesajul: „Este momentul să spui adevărul şi momentul să minţi, este momentul să trăieşti şi momentul să mori!”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare