Trei medalii la competiţia Nadiei

11 x 1 nadia cu gimnastele de la devaCiprian Marinuţ

Echipa României, formată din trei sportive componente ale Lotului Naţional de gimnastică de junioare de la Deva, s-a clasat pe locul trei la tradiţionala competiţie „Nadia Comăneci Invitational International”, desfăşurată în SUA, la finalul săptămânii. În plus, sportivele Teodora Crişan şi Olivia Câmpian, ambele de la CNS Cetate, au ocupat locurile doi şi trei în competiţia de la individual compus.

Depăşite de senioare şi de americance
Formaţia României din care a mai făcut parte şi Alexandra Mihai a fost depăşită la general doar de echipa de senioare a Australiei şi de echipa americană WOGA. Sportivele antrenate de Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu şi-au demonstrat talentul şi valoarea la individual compus, unde Teodora Crişan a cucerit medalia de argint, iar Olivia Câmpian şi-a trecut în palmares medalia de bronz. „Fetele nu au fost chiar la parametri şi potenţialul maxim, întrucât a fost doar prima competiţie a anului 2014. Oricum, rezultatele şi evoluţiile lor au fost de calitate, ele fiind depăşite doar de adversare mai experimentate şi mai mature. Mult mai importantă decât medaliile obţinute este experienţa acumulată, ele evoluând pentru prima dată în viaţă într-o sală imensă şi pe un podium de concurs la standarde internaţionale”, a spus Lili Cosma, antrenoarea coordonatoare a Lotului Naţional de Junioare de la Deva. Competiţia a fost organizată de „Zeiţa de la Montreal” în SUA, la Oklahoma, şi a deschis sezonul competiţional internaţional 2014 pentru gimnastica românească.

Urmează „International Gymnix” Canada
Pentru gimnastele tricolore, urmează participarea la cea d-a 23-a ediţie a „International Gymnix”, care se va desfăşura la Montreal, în Complexul Sportiv Claude Robillard, între 6 şi 9 martie 2014. La competiţie şi-au anunţat participarea gimnaste din Belgia, Franţa şi România. Sub conducerea antrenorilor Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu se vor afla la Montreal şi junioarele Dora Vulcan, Ştefania Orzu, Maria Holbură şi Adela Florea. Va fi prezentă, de asemenea, şi arbitra Gabriela Roibu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare