Trei medalii cu „sânge hunedorean”, la finala CN lupte libere

11 x 1 lupteCiprian Marinuţ

Luptătoarea junioară Mădălina Munteanu, de la CSŞ Hunedoara, şi-a trecut în palmares medalia de bronz la categoria 58 de kilograme în Finala Campionatului Naţional Individual de Lupte pentru Seniori, disputată la Craiova, la finalul săptămânii. În plus, Simona Pricob (CSM Timişoara), sportivă crescută şi promovată de CSS Hunedoara, şi Laura Gavriliuc (CSM Timişoara), luptătoare „inventată” de CSS Petroşani, au cucerit medalii de aur şi argint, după ce au disputat finala categoriei 55 kilograme.
Clasări pe podium la feminin, un loc cinci la masculin
Toţi cei patru reprezentanţi ai şcolii de lupte hunedorene prezenţi la finala Campionatului Naţional Individual de Lupte pentru Seniori, disputată la Craiova, au obţinut rezultate valoroase. Sportiva de 17 ani Mădălina Munteanu s-a clasat pe locul trei la categoria 58 kilograme, fiind devansată de Suzana Şeicariu (Steaua Bucureşti) şi Andreea Păuc (CS Viitorul Vaslui) şi situându-se la egalitate cu Mădălina Caia (CS Ţara Bîrsei 2011 Braşov). Sportiva antrenată de Ioan Boca a ocupat locul doi în grupa B, după ce a învins-o pe Timea Iosza (CCC Jimbolia) şi a pierdut cu Andreea Păuc (CS Viitorul Vaslui), asigurându-şi astfel locul trei la general. „Este un rezultat valoros şi promiţător pentru o junioară. Mădălina a scos maximum posibil la această competiţie, fiind ajutată şi de norocul avut la tragerea la sorţi care a plasat-o într-o grupă cu adversare mai accesibile”, a afirmat antrenorul Ioan Boca. În plus, cele mai valoroase produse ale şcolii hunedorene de lupte din ultimii ani, Simona Pricob şi Laura Gavriliuc, ambele legitimate în prezent la CSM Timişoara, şi-au disputat finala categoriei 55 kilograme. Simona Pricob, formată şi promovată la CSS Hunedoara, s-a impus în faţa Laurei Gavriliuc, sportivă care a crescut şi încă se mai pregăteşte uneori la CSS Petroşani. Cele două sportive „inventate” în judeţul Hunedoara vor participa la competiţii de top în acest an, având şanse să se califice la Jocurile Olimpice Rio 2016. „Rezultatele de la Campionatul Naţional le dau dreptul să participe la Campionatele Europene de senioare, la Campionatele Europene U23 (sub 23 de ani) şi la cele trei turnee de calificare la Jocurile Olimpice”, a precizat antrenorul Ioan Boca.
Al patrulea sportiv din judeţul nostru prezent la finala de la Craiova, Radu Dumitru, un junior de 19 ani de la CSS Hunedoara, s-a clasat pe locul cinci la categoria 86 kilograme, după ce a pierdut ambele meciuri disputate în grupă. Sportivul hunedorean a fost devansat de Adrian Recorean (CSS Tg. Mureş), Gheorghiţa Ştefan (Rapid), Gabriel Moajar (Rapid) şi Andrei Franţ (CSM Reşiţa). „Radu este un junior valoros, însă diferenţa între el şi sportivii seniori este deocamdată prea mare”, a precizat Ioan Boca.
Finala Campionatului Naţional Individual de Lupte pentru Seniori, s-a disputat la Craiova, la finalul săptămânii, şi a aliniat la start cei mai buni sportiv seniori din ţară. În clasamentul general pe medalii, lideră, la masculin, a fost Universitatea Craiova (14 puncte), urmată de Steaua Bucureşti (9 puncte) şi de CSM Lugoj (5 puncte), iar la feminin, ordinea a fost CSM Timişoara (9 puncte), Steaua (9 puncte) şi CSM Sfântu Gheorghe (8 puncte).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.