FlashPolitica si administratie

Trei licenţe de explorare pentru Goldfields Deva

05 certej_df7802c27bAdriana Năstase

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat trei licenţe de explorare a resurselor de minereuri polimetalice firmei Goldfields Deva SRL.
Astfel, Goldfields Deva a primit dreptul de a efectua lucrări de explorare în zonele Deva, Brad şi Muncel. Goldfields Deva este deţinută de compania Eldorado Gold. Grupul canadian Eldorado Gold Corp a achiziţionat în 2011 European Goldfields, companie care este acţionar majoritar la Deva Gold, societatea care a primit dreptul de exploatare a minereurilor de aur şi argint din zona comunei Certej. Ministerul Mediului a atacat, însă, în instanţă, acordul de mediu dat de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara.
Acţionarul majoritar al companiei de la Certej, firma canadiană Eldorado Gold, a susţinut într-un comunicat de presă la 14 septembrie că acordul de mediu a fost obţinut cu respectarea tuturor legilor. În cei 16 ani de exploatare, firma Deva Gold estimează că vor fi procesate 45 de milioane de tone de minereu – cu o concentraţie de 1,8 g de aur pe tonă, iar odată cu deschiderea exploatării, aici vor fi înfiinţate 800 de locuri de muncă directe şi alte câteva sute indirecte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura