FlashPolitica si administratie

Iuliu Winkler: „Propunerea cu 8 regiuni, una proastã”

05 Winkler udmr (11)Sorina Popa

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, ieri, că „actuala formă de organizare a regiunilor de dezvoltare economică cu cele opt regiuni este un eşec, este o tragedie, este o catastrofă“. Liderul UDMR susţine că formula propusă de actuala guvernare pentru regionalizare nu este una tocmai funcţională.

Diferenţele s-au menţinut
„Este o idee proastă. Noi, cei de la UDMR, am efectuat în anul 2006 un studiu pe baza datelor disponibile la acel moment. Pe baza lui, am constatat că regiunile de dezvoltare economică nu şi-au atins scopul. Astfel, între 1998 şi 2006, în Regiunea V-Vest, diferenţele dintre judeţele dezvoltate, Timiş şi Arad şi cele mai puţin dezvoltate, Hunedoara şi Caraş-Severin, nu s-au redus. Ar fi trebuit să se ridice nivelul judeţelor cu probleme economice, dar nu s-a întâmplat aşa. Atunci, am propus 15 regiuni, nu opt. UDMR vine cu un proiect de 15 regiuni, bazate pe o identitate tradiţională. Lucrurile s-au schimbat după aderarea României la UE, de aceea, o comisie a UDMR a reluat studiul. Eu fac parte din această comisie şi pot să vă spun că lucrurile, în ceea ce priveşte regiunile de dezvoltare, nu s-au schimbat prea mult de atunci. În aceste condiţii, propunerea noastră privind regionalizarea este aceeaşi”, a declarat europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler (foto).

3 comentarii la „Iuliu Winkler: „Propunerea cu 8 regiuni, una proastã”

 • Cat ati fost la ciolan cu PDL, ati taiat salarii si pensii, ati sustinut hotiile celor de la PDL si acum sunteti interesati cum sa se dezvolte Romania.
  Ce sa-ti spun, m-ai emotionat Winkler!
  Regionalizare pe criterii traditionale?
  Adica tinut secuiesc si restul….
  De ce sa nu facem regiunea carnatilor de Plescoi, pepenilor de Dabuleni, palincii de Zalau etc., ca asa-i traditia.

 • Cand te pretinzi detinatorul unic al adevarului absolut esti cel putin ridicol. Fara exceptie, intotdeauna totul pleaca de la interes, lucru unanim cunoscut si recunoscut.
  Deci ideea cu 8 regiuni e proasta pentru ca nu corespunde interesului in cauza. Simplu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.