Trei importante concursuri naţionale la kaiac-canoe

21 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Română de kaiac-canoe organizează în această perioadă, pe parcursul unei săptămâni, la Baza Nautică de la Bascov mai multe întreceri pentru juniori, cadeţi şi seniori, competiţii care au fost reprogramate din cauza coronaviruslui.
Primul concurs este cel de nivel national “Criteriul Spe­ranţelor Olimpice” la care vor participa juniorii mici, cei de la categoaria a II-a, atât fetele (pe distanţa de 500 m), cât şi băieţii (la 1000 m), care vor evolua în probele individuale.
Un alt concurs important este Cupa României la cate­goria juniori individual şi pe echipaje, pe distanţe de 200 m, 500 m şi 1000 m, atât la kaiac, cât şi la canoe, fete şi băieţi, cu participare într-o singură categorie de vârstă.
Regulamentul competiţiei prevede că un sportiv poate concura în două probe, cel mai bine clasat echipaj de la un club, din fiecare probă, va puncta în clasamentul general, iar clubul care acumuleaza cele mai multe puncte ,va câş­tiga „Cupa României la Juniori”
Ultima competiţie din această serie de întreceri este Campionatul Naţional de Maraton pentru juniori, cadeţi şi seniori, la care pot participa toţi sportivii legitimaţi la cluburile din ţară. Cadeţii vor parcurge probele din concurs pe un traseu de 7 km, juniorii de categoria II au un traseu de 10 km, iar juniorii mari vor parcurge 14 km în timp ce seniorii vor evolua pe un parcurs care măsoară 20 de km.
La toate aceste trei competiţii sunt înscrisi şi repre­zen­tanţii de la LPS Cetate Deva şi de la Clubul Nautic din Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Reluare furnizare agent termic

Conducerea Sucursalei Electrocentrale Deva aduce la cunostinta locuitorilor municipiului Deva  ca, incepand cu data de 20 0ctombrie 2020 s-a reluat...

Potrivit unui raport al pompierilor, peste 100 de copii au murit în incendii. Tragedia de la Uricani a şocat întreaga ţară

Maximilian Gânju Un raport al Inspectoratului General pentru Si­tuaţii de Urgenţă (IGSU) atrage atenţia că, în ultimii opt ani, 370...

Bulina neagră

Vasile Hegheş, din municipiul Petroşani Pentru că a fost condamnat de Judecătoria Petroşani la un an şi jumătate de închisoare...

Închide