Trei importante concursuri naţionale la kaiac-canoe

Federaţia Română de kaiac-canoe organizează în această perioadă, pe parcursul unei săptămâni, la Baza Nautică de la Bascov mai multe întreceri pentru juniori, cadeţi şi seniori, competiţii care au fost reprogramate din cauza coronaviruslui.
Primul concurs este cel de nivel national “Criteriul Spe­ranţelor Olimpice” la care vor participa juniorii mici, cei de la categoaria a II-a, atât fetele (pe distanţa de 500 m), cât şi băieţii (la 1000 m), care vor evolua în probele individuale.
Un alt concurs important este Cupa României la cate­goria juniori individual şi pe echipaje, pe distanţe de 200 m, 500 m şi 1000 m, atât la kaiac, cât şi la canoe, fete şi băieţi, cu participare într-o singură categorie de vârstă.
Regulamentul competiţiei prevede că un sportiv poate concura în două probe, cel mai bine clasat echipaj de la un club, din fiecare probă, va puncta în clasamentul general, iar clubul care acumuleaza cele mai multe puncte ,va câş­tiga „Cupa României la Juniori”
Ultima competiţie din această serie de întreceri este Campionatul Naţional de Maraton pentru juniori, cadeţi şi seniori, la care pot participa toţi sportivii legitimaţi la cluburile din ţară. Cadeţii vor parcurge probele din concurs pe un traseu de 7 km, juniorii de categoria II au un traseu de 10 km, iar juniorii mari vor parcurge 14 km în timp ce seniorii vor evolua pe un parcurs care măsoară 20 de km.
La toate aceste trei competiţii sunt înscrisi şi repre­zen­tanţii de la LPS Cetate Deva şi de la Clubul Nautic din Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare