Trei candidaţi ai UDMR Hunedoara aproape de abandon

Liderul UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler (foto), susţine că doar duminică vor fi finalizate listele cu candidaţii pentru scrutinul din 9 decembrie. Problema udemeriştilor hunedoreni era modificarea legii privind funcţionarii publici şi înalţi funcţionarii publici.

Un inspector guvernamental şi doi directori

Asta, deoarece fostul prefect de Hunedoara, Attila Dezsi, este înalt funcţionar public şi, dacă vrea să participe la alegerile pentru Camera Deputaţilor, va trebui, în condiţiile actuale, să demisioneze din funcţia de inspector guvernamental, pe care o îndeplineşte în prezent. La fel trebuie să procedeze şi Lorincz Szell, directorul Direcţiei de Tineret şi Sport şi Roland Kacso, director executiv adjunct la Direcţia Finanţelor Publice. Dacă legea s-ar modifica, aşa cum au cerut mai mulţi lideri politici, atunci, cei aflaţi în asemenea situaţii pot să se suspende din funcţie, iar dacă nu câştigă alegerile, au şansa să revină pe post. În prezent, dacă renunţă la funcţie, trebuie să demisioneze, neputând să revină la situaţia veche, în caz că au pierdut alegerile.

Sunt stabiliţi şi înlocuitorii

„Mai există o şansă, în şedinţa de astăzi de guvern, să se modifice, prin ordonanţă de urgenţă legea. În caz contrar, cei trei candidaţi ai noştri, care se află în această situaţie, vor renunţa probabil să participe la scrutinul din 9 decembrie. Avem pregătite alternative pentru cei trei. Astfel, în locul lui Attila Dezsi, vine Grigorie Burjan, pe Colegiul Deva-Cârjiţi, pe Colegiul Brad-Valea Mureşului este pregătit Ştefan Dezmeri, fost prefect al judeţului, dacă Lorincz Szell renunţă, iar pentru Colegiul Petroşani, în locul lui Roland Kacso, vine Imre Baboczi”, a declarat Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR. (S. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare