Încă un urs prins în capcanele braconierilor

Cristina Ghenea

Încă un urs a fost găsit prins în laţurile metalice ale braconierilor, în zona localităţii Panc, din comuna Dobra. Animalul a fost eliberat şi lăsat să se întoarcă în pădure.
Ursul a fost găsit miercuri dimineaţă, de o femeie care trecea prin zona respectivă. Aceasta a alertat imediat autorităţile, iar poliţiştii şi administratorii fondului de vânătoare, însoţiţi de medicii veterinari, au intervenit pentru eliberarea animalului din capcana metalică. „Este vorba despre un mascul care cântăreşte 200 de kilograme şi are aproximativ cinci ani, şi credem că era prins în laţ de circa două – trei zile. Era rănit membrul anterior drept, însă a fost sedat şi îngrijit, iar după ce i-a fost administrat antidotul pentru sedativ şi s-a trezit, a fost eliberat în pădure. Întreaga acţiune a durat în jur de patru ore“, a declarat Bogdan Brehar (foto), medic la Clinica Veterinară Andivet din Deva.
Poliţiştii au întocmit un dosar penal în cauză şi au demarat o anchetă, pentru a-i identifica pe braconieri. Acesta este cel de-al treilea urs găsit, luna aceasta, prins într-o capcană în pădurile din judeţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare