Sport

Trei campioni, tot mai mulţi adepţi

Ciprian Marinuţ

Aproximativ 70 de amatori  au acceptat provocarea deveanului Alin Bonţa (47 de ani) de a alerga un maraton pe stadion, însă, numai trei au reuşit să parcurgă toate cele 105 ture. Iniţiatorul ineditei curse consideră că această a III-a ediţie a fost un succes, pentru că numărul participanţilor a fost mai mare decât în trecut şi s-au pus bazele unei comunităţi a celor pasionaţi de alergare.  

Au câştigat sănătate şi prieteni
Sportivi şi antrenori în activitate, atleţi veterani, oameni simpli îndrăgostiţi de alergare şi un număr destul de mare de copii au răspuns pozitiv provocării de a alerga pentru sănătate, un maraton pe stadion, alături de Alin Bonţa. Astfel, la cursa desfăşurată sâmbătă dimineaţă, pe pista Stadionul Cetate, au luat startul aproximativ 70 de participanţi, în ciuda schimbării bruşte de vreme, ce a avut loc în noaptea anterioară. Doar trei dintre participanţi au avut ambiţia şi resursele de a încheia cursa, iar majoritatea au alergat atât cât i-a ţinut „benzina”. Indiferent de performanţe, toţi au avut însă de câştigat. Marele premiu a fost îmbunătăţirea sănătăţii prin mişcare şi alergare. Apoi, al doilea câştig îl reprezintă formarea de prietenii şi a unei comunităţi a celor care îndrăgesc alergarea. „Toţi participanţii şi-au înscris adresa de e-mail într-o bază de date, cu care voi forma o comunitate a celor ce iubesc alergarea, pe internet. Astfel, ei vor putea fi invitaţi la competiţii sau la stagii de alergare la noi în oraş”, a spus Alin Bonţa, organizatorul maratonului.

Acelaşi învingător, timp mai bun
Cel mai rapid dintre cei trei alergători care au parcurs toate cele 105 ture ale maratonului a fost atletul de doar 17 ani George Mircea, legitimat la CSS Hunedoara. Ambiţiosul sportiv, pregătit de Florin Bucur, a încheiat cursa în trei ore, 25 de minute şi 28 de secunde, timp cu peste 13 minute mai bun decât anul trecut. „Eu sunt junior II şi, conform regulamentului, nu am voie să alerg curse mai lungi de 10 kilometri. La anul, însă, voi avea dreptul să particip la semimaraton (21 km. n.r), iar apoi, voi alerga şi la maraton”, a spus tânărul sportiv de la CSS Hunedoara. Ceilalţi doi performeri care au încheiat maratonul au fost Marian Oprea (Deva, 46 de ani, locul II) şi Costi Băjenaru (Deva, locul III). Ocupantul locului trei a fost însoţit la cursă de soţia sa, Simona, care a alergat 55 de ture şi de fiul, Tudor (10 ani), care a alergat 38 de ture. Familia Băjenaru a cucerit astfel premiul special, constând în bilete de relaxare la Aqualand Deva, acordat familiei cu cele mai multe ture efectuate. Câştigătoarea tombolei, constând într-un echipament sportiv oferit de DTSJ Hunedoara, a fost Teodora Grecu (nouă ani), care a alergat 16 ture, iar mezina cursei a fost sora ei, Andreea Grecu (trei ani şi jumătate), care a alergat şase ture de stadion. „Sunt bucuros că tot mai mulţi oameni înţeleg binefacerile alergării şi îşi fac timp pentru mişcare”, a apus Alin Bonţa, care are în plan organizarea uneui curse de semimaraton între Deva şi Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura