ActualitateFlash

Trei bărbaţi au fost reţinuţi într-un dosar de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Trei bărbaţi au fost reţinuţi preven­tiv de poliţişti într-un dosar penal ce vizează comiterea unor infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj cinegetic, a informat Ins­pectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Dispozitiv de ochire tip lunetă
În cadrul cercetărilor, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare şi trei la autovehicule ale unor suspecţi, fiind ridicate mai multe mijloace ma­teriale de probă, între care două arme letale, muniţie, un trofeu de vână­toare şi carne de vânat.
„Astfel, de la domiciliul unui bărbat din comuna Lăpugiu de Jos, poliţiştii au ridicat o armă letală lungă semiauto­mată, încărcată cu trei cartuşe, o armă neletală cu aer comprimat din cate­goria celor supuse autorizării, precum şi diferite elemente de muniţie (191 de cartuşe de calibru 12,5, cartuşe de calibru 16, un tub cartuş având capsa nepercutată, de calibru 12) şi compo­nente de arme, pentru care bărbatul nu avea drept de deţinere, port şi folosire, precum şi un trofeu din specia de interes cinegetic căprior cu coarne (…), şi 53 de kg de carne de vânat”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.
De asemenea, de la domiciliul unui bărbat din comuna Pietroasa, judeţul Timiş, şi dintr-un autoturism folosit de acesta, poliţiştii au ridicat două arme lungi letale, din care una cu două ţevi netede şi una de tip carabină, având montat un dispozitiv de ochire de tip lunetă, încărcată cu patru cartuşe cu glonţ, pe care acesta le deţinea fără drept.
Totodată, din portbagajul autoturis­mului bărbatului a fost ridicată muniţie, între care 44 de cartuşe cu glonţ.
Din locuinţa unui alt bărbat, din comu­na Lăpugiu de Jos, poliţiştii au ridicat mai multe trofee de vânătoare despre care există suspiciuni că ar proveni din acte de braconaj cinegetic – trei fiind de la căpriori cu coarne şi unul de mistreţ. Alte două trofee de căprior cu coarne au fost găsite în locuinţa unui bărbat din comuna Pietroasa, judeţul Timiş.
„Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că armele şi elementele de muniţie găsite la percheziţii au fost deţinute fără drept de cei patru bărbaţi, acestea fiind folosite pentru comiterea de acte de braconaj cine­getic pe raza unor fonduri cinegetice din judeţul Hunedoara”, a precizat sursa citată.
Faţă de trei dintre suspecţi poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, aceştia urmând a fi prezentaţi procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.