Trebuie să fim alături de medicii români! Ei sunt EROI şi NU criminali!

Sfârşitul lunii trecute ne-a făcut pe toţi martorii unui mod instigator de proteste şi de atacuri incredibile la adresa personalului medical din spitale, organizate în mare parte de o anumită formaţiune politică!
Aşa cum spune Constituţia, mitingurile, demons­traţiile, sau orice alte întruniri sunt libere, adică garantate, cu condiţia ca acest drept să fie exercitat cu bună-credinţă şi într-un mod paşnic! Numai că, în unele oraşe din ţară, aceste proteste au luat o turnură mai mult decât reprobabilă şi de-a dreptul revoltătoare pentru orice om cu decenţă şi bun-simţ!
În această chestiune este revelator cazul petrecut în Bacău, când protestatarii, la o oră foar­te târzie în noapte, au pătruns în curtea Spitalului Municipal „Sf. Maria” şi au început să numească cadrele medicale „hoţi” şi „asasini”. O menţiune importantă este că la spitalul Sf. Maria sunt in­ternaţi, la ATI, pacienţi cu Covid în stare gravă. Însă, scene similare s-au petrecut şi în alte părţi, cum ar fi la Galaţi, unde protestatarii au strigat „Jos masca!” în faţa secţiei ATI a Spitalului Ju­deţean.
Într-o lume civilizată şi în orice ţară democratică toate lucrurile au o limită! Chiar dacă această limită nu este reglementată printr-un act normativ, bunul-simţ şi decenţa sunt standardele după care ne ghidăm.
Lucrătorii din spitalele româneşti, fie ei medici, asistente, infirmieri sau orice altă componentă esenţială care asigură desfăşurarea actului medical în condiţii decente zilele acestea, sunt chiar EROI! Epuizarea fizică şi psihică la care sunt supuşi constant, de mai bine de un an de zile, a ajuns deja la cote maxime. Eu cred că recu­noştinţa pe care trebuie să o avem faţă de aceşti oameni, cărora nu le vom putea mulţumi niciodată îndeajuns pentru tot efortul lor, este imensă!
De aceea, luând exemplul elevilor, care au oferit flori cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, am oferit, într-un gest simbolic, flori cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. M-am alăturat celor ce au vrut să le arate acestora că apreciem în mod sincer toată truda lor pentru viaţa noastră. Am oferit flori şi aplauze pentru toţi cei ce se luptă cu COVID-19 de mai bine de un an. Astăzi, mai mult decât oricând, orice sprijin oferit medicilor români, fie el şi unul moral, consider că este imperios necesar, dacă vrem să trecem cât mai rapid de acestă năpastă numită pandemie!

La mulţi ani personalului medical din judeţul Hunedoara, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii!

Vetuţa Stănescu
Preşedinte PNL Hunedoara,
deputat PNL de Hunedoara

2 comentarii la „Trebuie să fim alături de medicii români! Ei sunt EROI şi NU criminali!

 • 8 aprilie 2021 la 8:24
  Permalink

  Si atunci cum ramane cu legatul de pat, dovedit in atatea spitale? Ce spune madam vetuta despre acest fapt de netagaduit? banuiesc ca va fi muta ca un peste!
  Exact intr-o lume civilizata nu se leaga de pat bolnavii si nu se ignora bolnavii prin intrarea in salon o data la 2 zile raspunzand tuturor cerintelor acestora cu “nu avem” si “nu este”.
  Si nu se declara morti de covid daca au fost alte cauze ale decesului doar ca sa se incaseze cei 500 euro, banuiesc ca madam Vetuta nu stie nimic despre asa ceva.

 • 9 aprilie 2021 la 1:38
  Permalink

  Știți că , în Franța se dau carduri cu sume de bani lunar pentru pacienții bolnavi de diabet și cei cu boli cronice pentru a cumpăra doar din farmacie suplimente de vitamine pentru a întări imunitatea fizică . La noi de ce nu propuneți un card pentru pacienții bolnavi în sumă de 200 de lei , pensionarii care au pensia minimă tot cumpăr lunar de la farmacie ca pe o factură medicamente . Ajutați prin această propunere de card social pe bolnavii cronici .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare