Tratament special pentru animalele de la Zoo Hunedoara

poza gradina 1Oana Mihnea

Temperaturile scăzute înregistrate în ultimele zile au efect şi asupra animalelor de la Grădina Zoologică din Hunedoara. Dacă unora le place frigul şi zăpada, altele au nevoie de căldură şi multă atenţie.
Nu suferă nimeni de frig
Potrivit informaţiilor furnizate de Aurel Bold, directorul Grădinii Zoologice, vieţuitoarelor mai sensibile la temperaturile cu minus le sunt administrate vitamine şi suplimente la hrană, apă la o temperatură mai ridicată decât de obicei şi mai mult fân în adăposturi. Cel mai puţin au de suferit animalele cu blană, cum sunt tigrii bengalezi sau urşii, şi caprele negre sau căpriorii, care pe perioada iernii ies adesea afară din adăposturi pentru o plimbare în aer liber. De cealaltă parte, păsările, broaştele ţestoase, porcuşorii de Guineea, iepuraşii şi maimuţele au nevoie de căldură şi de un tratament special pe timp de iarnă, acestea provenind din regiuni cu climă tropicală. Atât conducerea cât şi personalul angajat şi medicul veterinar se preocupă în permanenţă de asigurarea celor mai bune condiţii pentru animalele din captivitate. În total, la grădina zoo sunt în prezent aproximativ 80 de animale din 18 specii.
Vin şi zimbri
Pentru anul în curs, va fi amenajat un spaţiu special unde să îşi găsească locul noi exemplare. „Avem deja un proiect aprobat pentru împrejmuirea a cinci hectare de teren, unde ne dorim să aducem patru sau şase zimbri din Europa. Pe lângă aceştia, vrem să mai aducem şi alte animale, şi poate chiar reptile, pe care deocamdată nu le avem pentru că nu deţinem un terariu. Mai mult decât atât, am dori să cumpărăm un cuib de lupi, format din doi sau trei pui, pentru că aceştia pe care îi avem sunt foarte bătrâni. Cu siguranţă, anul acesta vom veni cu noutăţi, însă deocamdată ne bucurăm de faptul că toate aleile din grădină şi drumul de acces au fost pavate“, a declarat Aurel Bold, directorul Grădinii Zoologice Hunedoara.

One thought on “Tratament special pentru animalele de la Zoo Hunedoara

  • 21 ianuarie 2016 la 13:43
    Permalink

    Salut,
    Acest lucru este de a informa publicul larg că doamna Jane Alison, un creditor împrumut privat are deschide o oportunitate financiar pentru toată lumea care are nevoie de nici un ajutor financiar. Ne da afară împrumut la rata dobânzii de 2% pentru persoane fizice, firme si companii sub un punct de vedere si starea clare și inteligibile. contactați-ne astăzi prin e-mail la: ([email protected])

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.